Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Escarpment Winery Chardonnay 2018

Escarpment WineryChardonnay 2018

Nya Zeeland, Martinborough, 750 ml, 13,5%

Druvorna till Escarpment Chardonnay kommer främst från det egna vingårdsläget på Te Muna Road på Martinborough-terrasserna. En Chardonnay av distinktion och komplexitet med slående mineralitet och en typisk sortkaraktär som påminner om dess terroir- och vinframställningsfilosofi. Burgundisk inspirer···

Styckvis

299 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 794 kr

Årgång

2018

Smaknotering

Stor och inbjudande fruktig doft med inslag av citrus, gula äpplen, brynt smör, flinta och örter. Kroppen är fyllig med hög syra och ett långt fruktdrivet avslut.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Escarpment, definieras av en lång, brant sluttning som ligger i slutet av en platå, en ganska unik plats i Martinborough. Landskapet är fantastiskt med en stora öppen himmel som sträcker sig över Wairarapa, "glittrande vatten" i te reo Maori, och de gamla alluviala jordarna som går djupt under landet. Escarpment Winery har som målsättning att överföra denna balans till vinerna och återspegla dessa speciella egenskaper i Aotearoa delen av Nya Zeeland.


Larry McKenna var tidigare mannen bakom Martinborough Vineyards, som nu är nu ansvarig för sitt eget projekt, Escarpment. Det etablerades 1999 som ett partnerskap mellan Larry, hans fru Sue, och Robert och Mem Kirby, och är baserat på en vingård planterad på Te Muna-flodens terrasser, några kilometer öster om Martinborough stad. Huvudfokus är Pinot Noir, som står för 70 % av planteringarna, men det finns även Chardonnay och lite Pinot Gris, Riesling och Pinot Blanc. Deras Chardonnay är seriös, men det är Pinot Noirs som stjäl showen, och i synnerhet en ny serie "Martinborough Insight"-viner från en vingård: Kupe, Kiwa, Te Rehua och Pahi.

https://escarpment.co.nz/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du