Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Penfolds Bin 23 Pinot Noir 2018

Vad tyckte du?

Penfolds Bin 23 Pinot Noir 2018

Australien, Adelaide Hills, 750 ml, 14,5%

Namnet Bin 23 kommer från namnet på vinkällaren vid Magill Estate, där vinet lagras. Vinet är gjort på flera olika kloner av pinot noir och uttrycker det svala höghöjdsklimatet i Adelaide HIlls. Första årgången gjordes 2009. Vinet lagras i 12 månader på franska ekfat varav 17% är nya.

Styckvis

359:-

/flaska
Låda (6 st)

359:-

/flaska, totalt 2 154:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Fläsk
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Pasta och pizza
Årgång

2018

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Läcker doft av körsbär, jordgubbar, hallon, örter, ingefära, söta kryddor och en liten lätt nyans av ekfat. Smaken är ung men inbjudande med väldigt mjuka tanniner, pigg syra och generös fruktighet. Bärigt och sötkryddigt avslut.

Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
93 p "Ju mer jag följer det ju mer uppskattar jag det. Snyggt och elegant."

"Det här är ett vin i ständig utveckling och desto mer jag följer det, desto mer uppskattar jag det. Lätta själkvegetala och blommiga vindar i det vegetala seglet. Karamelliserade mörka körsbär, mörka vinbär, hallon, jordgubbar, smultron, röda äpplen och viss salvisötma präglar frukten. Inte fyllig gomkänsla men ändock generositet i anslaget med sirlig, sval spänst i tanninspelet. Mineraliskt djup i grunden skapar fina lager och syra i strukturen. Något försiktig i fruktens avslut noterar jag men en skön juicyness lever kvar i gom. Bra kryddintensitet i baksteget ger vinet en bra intensitet och närvaro. Snyggt och elegant!"

James Suckling
92 p "This has a very fresh, strawberry and raspberry nose with real purity"

This has a very fresh, strawberry and raspberry nose with real purity, together with smooth-honed tannins, delivering a fresh, suave and certainly ripe dark-cherry finish.

WineAdvocate

A blend of fruit from Henty (53%), Tasmania and the Adelaide Hills, the 2018 Bin 23 Pinot Noir showcases effusive red fruit, cola and spice notes on the nose. It´s silky textured and medium-bodied, with a fine line of acidity running through it and a soft, appealing feel on the mid-palate, nicely contrasted by a crisp finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Namnet Bin 23 kommer från namnet på vinkällaren vid Magill Estate, där vinet lagras. Vinet är gjort på flera olika kloner av pinot noir och uttrycker det svala höghöjdsklimatet i Adelaide HIlls. Första årgången gjordes 2009. Vinet lagras i 12 månader på franska ekfat varav 17% är nya.

Producenten

Penfolds grundades år 1844 av det brittiska paret Mary och Christopher Rawson Penfolds, efter att de migrerat till Adelaide i Australien. Christopher var en hängiven anhängare av vin som medicinalprodukt, och de ville därför producera vin som botemedel mot blodbrist. Till en början producerade de enbart starkvin som Christopher ordinerade på sin praktik men vinproduktionen växte successivt och kom att inkludera en mängd olika vintyper. När Christopher dog år 1870 to Mary ta över hela driften av firman. Penfolds viner blev allt populärare och när Mary gick i pension tog dottern Georgina och hennes man, Thomas Hyland, över driften. Under 1940- och 1950-talen började efterfrågan på bordsviner att öka kraftigt i Australien och Penfolds ställde om sin produktion efter marknadens behov. Starkviner blev en allt mindre del av firmans utbud om man började se sig om i världen för att hitta inspiration till nya produkter. Penfolds dåvarande chefvinmakare, den legendariske Max Schubert, åkte på studieresa till Bordeaux där han lärde av de franska teknikerna. Han tog med sig erfarenheterna hem och använde dem i sitt arbete på Penfolds. 1951 skapade han ikonvinet Grange Hermitage (kallas enbart för Grange idag) som idag är Australiens mest berömda och prisade vin. Lika imponerande är dock hur Penfolds lyckas leverera kvalitet inom alla prisklasser - från prestigeviner såsom Grange ner till firmans storsäljande vardagsviner.

http://www.penfolds.com/en/Age-Check.aspx?u=%2f