Filtrera & anpassa

Viner som kommer från Catalunya

Catalunya är ett av de mest framstående vindistrikten i Spanien. Regionen ligger i nordöstra Spanien, och dess viner är berömda för sin höga kvalitet och unika smaker. Vinindustrin har en lång historia i Catalunya, och de flesta vingårdarna är ...

Läs mer om Catalunya i Spanien
Dölj atlas

Mer om viner från Catalunya


Catalunya är ett av de mest framstående vindistrikten i Spanien. Regionen ligger i nordöstra Spanien, och dess viner är berömda för sin höga kvalitet och unika smaker. Vinindustrin har en lång historia i Catalunya, och de flesta vingårdarna är familjeägda och drivs av generationsvis överförda kunskaper.

Catalunyas vinproduktion omfattar både rött och vitt vin. Deras mest kända druvsorter inkluderar Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Chardonnay och Parellada. Ett av områdets mest kända viner är Cava, en mousserande vinvariant som liknar champagne. Cava produceras huvudsakligen i regionen Penedès, men även i andra delar av Catalunya.

Catalunyas vinregioner inkluderar Penedès, Priorat, Empordà, Montsant, Terra Alta och Costers del Segre. Penedès är den mest kända regionen i Catalunya och där ligger också många av regionens största vinproducenter. Priorat, som ligger i bergen utanför Barcelona, är en mindre men högt ansedd region som producerar några av Spaniens mest prestigefyllda viner.

Vinindustrin är en viktig del av Catalunyas ekonomi och turismindustri. Många vingårdar erbjuder provsmakningar och rundturer, vilket är en populär aktivitet för besökare. Det finns också flera festivaler och evenemang som firar vinproduktionen i regionen, till exempel Penedès Vin- och Cava-festival som äger rum varje år i september.

Utöver vinproduktionen har Catalunya en rik kultur och historia, och regionen är hem till flera berömda sevärdheter, inklusive Sagrada Familia, Park Güell och Barcelonas olympiastadion. Dessutom är kuststaden Sitges och de pittoreska byarna längs Costa Brava populära destinationer för besökare som vill njuta av den vackra naturen och den lokala kulturen.

Sammanfattningsvis är Catalunya ett av Spaniens mest framstående vindistrikt, med en rik historia och kultur. Dess viner är kända för sin höga kvalitet och unika smaker, och regionen är en populär destination för turister som vill utforska vinproduktionen och njuta av den vackra naturen och kulturen i området.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du