Filtrera & anpassa

Viner från Sud-Ouest, Frankrike

Söder och öster om Bordeaux, nordväst Languedoc-Roussillon och norr om Pyrenéerna ligger ett stort område som klumpas ihop som Sydvästra Frankrike eller Sud-Ouest. Det innehåller en mängd olika distrikt som gör vin i en mängd olika stilar.Området ...

Läs mer om Sud-Ouest i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Sud-Ouest


Söder och öster om Bordeaux, nordväst Languedoc-Roussillon och norr om Pyrenéerna  ligger ett stort område som klumpas ihop som Sydvästra Frankrike eller Sud-Ouest. Det innehåller en mängd olika distrikt som gör vin i en mängd olika stilar.

Området drabbades hårt av vinlusen i slutet av 1800-talet och vinnäringen ödelades nästan helt. Tidigare under seklet var dock en del av vinerna från området rejält populära och blandades då ofta in i Bordeauxviner för att ge mer kraft och styrka.

I öster påverkas Sud-Ouest klimatmässigt av Atlanten med fuktiga vårar och vintrar som följd medan sommaren och hösten oftast är soliga och ganska varma. Ju längre inåt landet man kommer så blir klimatet mer kontinentalt.

 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du