Filtrera & anpassa

Viner från Cotes de Gascogne

Cotes de Gascogne är ett vindistrikt som ligger i den sydvästra delen av Frankrike, i regionen Sud-Ouest. Området är känt för sin vackra landsbygd, många soltimmar och sin högkvalitativa produktion av vita viner.Cotes de Gascogne täcker en yta på ...

Läs mer om Cotes de Gascogne i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Cotes de Gascogne


Cotes de Gascogne är ett vindistrikt som ligger i den sydvästra delen av Frankrike, i regionen Sud-Ouest. Området är känt för sin vackra landsbygd, många soltimmar och sin högkvalitativa produktion av vita viner.

Cotes de Gascogne täcker en yta på cirka 15 000 hektar och sträcker sig över flera departement, inklusive Gers, Landes och Lot-et-Garonne. Vinerna som produceras här är kända för sin fräschör, fruktighet och aromatiska karaktär. Den dominerande druvsorten är Colombard, men andra druvor som Ugni Blanc, Sauvignon Blanc och Gros Manseng används också.

Historiskt sett har Cotes de Gascogne varit känt för sin produktion av Armagnac, en stark spritdryck som framställs genom destillering av vin. Men under senare år har fokus flyttats till produktionen av vita viner.

Klimatet i området är varmt och soligt, med milda vintrar och varma somrar. Denna kombination ger druvorna en lång och jämn mognadsperiod, vilket resulterar i fullt mogna druvor med hög sockerhalt och aromatiskt uttryck.

Cotes de Gascogne har en stark tradition av hållbart jordbruk och produktion, med många av producenterna som följer ekologiska och biodynamiska principer. Denna hållbara inställning återspeglas också i de lokala maträtterna, där lokala råvaror och traditionella metoder är viktiga.

Cotes de Gascogne-vinerna passar utmärkt till fisk, skaldjur och fågelrätter, och de kan också avnjutas på egen hand. De är kända för sin eleganta stil, höga kvalitet och rimliga priser.

I sammanfattning kan man säga att Cotes de Gascogne är ett vackert och soligt vindistrikt i Sydväst-Frankrike, känt för sina högkvalitativa vita viner som är fruktiga, aromatiska och välbalanserade. Med en tradition av hållbart jordbruk och produktion, och en stark koppling till lokal mat och kultur, är Cotes de Gascogne en riktig pärla i den franska vinvärlden.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du