Filtrera & anpassa

Viner från Gigondas, Frankrike

Gigondas AOP är ett av flera områden i södra Rhne som allt fler börjar prata om. Vinerna påminner en hel del om de från Chteauneuf-du-Pape en bit sydväst om Gigondas men till ett mycket lägre pris. Priserna har dock börjat stiga allt eftersom ...

Läs mer om Gigondas i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Gigondas


Gigondas AOP är ett av flera områden i södra Rhône som allt fler börjar prata om. Vinerna påminner en hel del om de från Châteauneuf-du-Pape en bit sydväst om Gigondas men till ett mycket lägre pris. Priserna har dock börjat stiga allt eftersom intresset ökat för området.

I Gigondas finns omkring 1 200 hektar planterade med vin (framförallt grenache följt av syrah, mourvèdre och cinsault). De bästa odlingarna ligger på sluttningar av Les Dentelles de Montmirail som är ett av bergen som formar klimatet i Gigondas. Jordmånen varierar - från mer lerdominerade vingårdar till de som är mer steniga.

Distriktet har haft rykte om sig sedan romartiden och Gigondas var en av de första byarna bland Côtes du Rhône-Villages som 1971 fick egen AOC/AOP. Vinerna görs på max 80 procent grenache kompletterat med minst 15 procent av syrah och/eller mourvèdre som i sin tur kan kompletteras med alla andra druvor som är tillåtna för Côtes du Rhône. En liten del av produktionen är rosé.

Som bäst är viner från Gigondas fylliga och saftiga med smaker av röda och mörka bär, torkad frukt, provencalska örtkryddor, lakrits och peppar. De kan normalt drickas efter 2-3 år men de bästa utvecklas i tio år eller mer och utmanar och överträffar många viner i Châteauneuf-du-Pape.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du