Filtrera & anpassa

Viner från Chablis Grand Cru, Frankrike

Vindistriktet Chablis Grand Cru är beläget i regionen Burgundy i Frankrike och är känt för sin exceptionella Chardonnay-vinodling. Chablis Grand Cru ligger i norra delen av Burgundy och området består av sju olika Grand Cru vingårdar, vilka är ...

Läs mer om Chablis Grand Cru i Frankrike
Dölj atlas

Mer om viner från Chablis Grand Cru


Vindistriktet Chablis Grand Cru är beläget i regionen Burgundy i Frankrike och är känt för sin exceptionella Chardonnay-vinodling. Chablis Grand Cru ligger i norra delen av Burgundy och området består av sju olika Grand Cru vingårdar, vilka är belägna på sluttningar och kullar runt byn Chablis.

Vinerna från Chablis Grand Cru anses vara några av de finaste vita vinerna i världen, tack vare områdets speciella mikroklimat och jordmån. Jordmånen i Chablis Grand Cru består av kalksten och fossiliserade havsskal, vilket bidrar till vinets mineraliska smak. Klimatet är svalt och torrt, vilket ger druvorna en långsam och jämn mognadsprocess, vilket resulterar i vin med hög syra och intensiva smaker.

Chablis Grand Cru producerar enbart vita viner som är kända för sin eleganta och komplexa smakprofil, med toner av citrus, äpple, mineraler och en lätt smörighet. Vinerna är också kända för sin höga åldrandepotential och kan åldras i flera decennier.

Det finns sju olika Grand Cru-vingårdar i Chablis, vilka är klassificerade som några av de finaste i världen. Dessa vingårdar är Bougros, Les Preuses, Vaudésir, Valmur, Grenouilles, Blanchots och Les Clos. Vingårdarna skiljer sig åt i terroir, vilket ger varje vinsort en unik karaktär.

Chablis Grand Cru-vinerna är också kända för att vara utmärkta följeslagare till mat. De är perfekta till fiskrätter, skaldjur och kyckling. Chablis Grand Cru-vinerna är också utmärkta som aperitifviner och kan drickas på egen hand.

Chablis Grand Cru är ett vindistrikt som fortsätter att imponera vinälskare över hela världen. Med sina unika terroir, eleganta smakprofil och höga åldrandepotential, är Chablis Grand Cru-vinerna ett måste för alla som uppskattar fina vita viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du