Filtrera & anpassa

Viner producerade av Patrick Piuze

Patrick Piuze är en välkänd vinproducent från Bourgogne i Frankrike som specialiserar sig på att skapa högkvalitativa vita viner. Han är en av de mest eftertraktade vinmakarna i regionen, känd för sin unika stil och respekt för terroiren.Patrick ...

Läs mer om Patrick Piuze

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Patrick Piuze

Patrick Piuze är en välkänd vinproducent från Bourgogne i Frankrike som specialiserar sig på att skapa högkvalitativa vita viner. Han är en av de mest eftertraktade vinmakarna i regionen, känd för sin unika stil och respekt för terroiren.

Patrick Piuze föddes i Canada och studerade en kort tid på en vinuniversitet i Australien. Han fick senare möjligheten att arbeta i Bourgogne som assistent till den kände vinmakaren Jean-Marc Brocard. Det var där som han lärde sig att göra vin i den klassiska Bourgogne-stilen och föll för regionens naturliga skönhet.

Sedan 2008 har Patrick Piuze arbetat som självständig vinmakare i Chablis. Han äger inte egna vingårdar, utan köper druvor från olika bönder runt om i regionen för att skapa sina viner. Han är känd för att vara en mästare på att uttrycka terroiren i sina viner, vilket betyder att han arbetar med att få fram en balans mellan druvsorten och jordmånen där druvorna odlas.

Patrick Piuze har ett minimalistiskt synsätt när det gäller vinproduktion. Han använder sig av naturlig jäsning, inga tillsatser och minimal användning av ekfat. Hans filosofi är att låta druvorna tala för sig själva och att skapa viner som återspeglar deras naturliga karaktär och terroir.

På grund av sin passion för Bourgogne och Chablis har Patrick Piuze blivit en av regionens mest hyllade vinmakare. Hans viner finns på vinlistor på några av de bästa restaurangerna runt om i världen, och han har vunnit flera priser och utmärkelser för sin imponerande portfölj av viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du