Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Francis Ford Coppola Zinfandel Director´s Cut 2012

Vad tyckte du?

Francis Ford Coppola Zinfandel Director´s Cut 2012

USA, Sonoma , 750 ml, 13,5%

Dry Creek Valley är i norra Sonoma County en timmes bilresa från Golden Gatebron har ett lite svalare klimat. I Coppolas Directors Cut Zinfandel får zinfandeldruvorna sällskap av en generös mängd petite sirah vilket har gett ett vin med rejält med struktur. Vinet har lagrats i 12 månader på en kombi ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2012

Druvor

Zinfandel

Smaknotering

Stor klassisk saftig zinfandel näsa med massor av röda bär och kryddor. Smaken är medelfyllig och koncentrerad med saftig smak av röda och mörka bär, kryddor och lite tobak. Lång eftersmak med inlindade tanniner. En riktigt bra zinfandel från ett riktigt bra år. 

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90 p "En riktigt bra Zinfandel helt enkelt"

Svalklimats Zinfandel från Dry Creek Valley - det här är på en och samma gång ett av Coppolas mest amerikanska och europeiska viner. I vinet finns generösa mängder petite sirah som ger struktur och ryggrad åt zinfandelns mjuka frukt. Doften är stor och saftig med inslag av röda och mörka bär samt kryddor. Smaken är mjuk och kryddig med röda och mörka bär, inlindade tanniner och mjuk saftig frukt. En riktigt bra Zinfandel helt enkelt.

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Dry Creek Valley är i norra Sonoma County en timmes bilresa från Golden Gatebron har ett lite svalare klimat. I Coppolas Directors Cut Zinfandel får zinfandeldruvorna sällskap av en generös mängd petite sirah vilket har gett ett vin med rejält med struktur. Vinet har lagrats i 12 månader på en kombination av fransk och amerikansk ek (20 procent nya fat). 

Producenten

Denna kända filmregissör har under många år producerat goda viner på sin gård i Napa Valley. Många kommer ihåg honom genom filmerna Gudfadern och Apocalypse Now. Ikonvinet är det röda Rubicon som även gett namnet åt hans krog inne i San Francisco.

Det var 1975 som Francis Ford Coppola köpte en bit mark i Napa Valley. I dag jobbar Coppola med vinmakaren Corey Beck för att åstadkomma kvalitet i varje flaska som man producerar på egendomen. 

https://www.francisfordcoppolawinery.com/

Karta