Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Künstler Spätburgunder Tradition 2020

Weingut KünstlerSpätburgunder Tradition 2020

Tyskland, Rheingau, 750 ml, 13,5%

Generös stiltypisk pinot noir från Tyskland! Druvorna till Spätburgunder tradition kommer från unga vinstockar på 1. Cru och grand Cru fält i Hochheim. Vinet mognar på stora nya och begagnade ekfat. Ett elegant vin med lagringspotential och lång avslutning.

Styckvis

299 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 794 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Doften påminner om en promenad i skogen med vilda björnbär. Smaken har en mjuk fruktig syra i början, som bär toner av vinbär och mogna körsbär. Passar utmärkt till rätter av fågel och kalv, eller till exempel till grillad tonfisk.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Weingut Künstler är en familjevingård med anor från 1648. Med rötter i Tjeckien och Ungern finns de idag i Hochheim i Rheingau i Tyskland.  Künstler Winery grundades av Franz Künstler i Hochheim am Main 1965, men familjens vinodlingshistoria är mycket längre, eftersom de tidigare hade fördrivits från södra Mähren. Familjens stora erfarenhet gav honom en bra grund och så småningom fick arbete på en vingård. På 60-talet kunde han köpa en bit egen mark, och successivt byggde han upp en egen vinegendom. Sonen Gunter Künstler tog över 1982, endast 19 år gammal, och gjorde sitt första egna vin och påbörjar sina enologistudier, som han framgångsrikt slutför 6 år senare, och det är under hans ledning som Weingut Künstler har växt till att bli en av de högst rankade i Rheingau och hela Tyskland. Totalt äger man 37 hektar vingårdar, till 80% planterade med riesling

https://www.weingut-kuenstler.de/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du