Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Walter Hansel Winery Rosé of Pinot 2020

Walter Hansel WineryRosé of Pinot 2020

USA, Russian River, 750 ml, 14%

Åttonde årgången av Walter Hansels rosé. Historien bakom vinet är att 2013 så lät Stephen Hansel ett par rader med pinot noir som sällan uppnådde full mognad och som han brukade sälja vidare, hänga kvar på rankorna fram till oktober vilket resultatet i en sockernivå som stannade på 22 brix men där s ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Doften är stor och generöst fruktig med inslag av röda bär som hallon och körsbär, apelsin och kryddor. Smaken är torr, med markerad syra, och komplex med toner av mineral, kanderade blommor och vitpeppar.

Drickes
2022-2024
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Åttonde årgången av Walter Hansels rosé. Historien bakom vinet är att 2013 så lät Stephen Hansel ett par rader med pinot noir som sällan uppnådde full mognad och som han brukade sälja vidare, hänga kvar på rankorna fram till oktober vilket resultatet i en sockernivå som stannade på 22 brix men där smakerna utvecklade en fantastisk komplexitet för druvor som inte nått full mognad.

Därför testade han att göra ett rosévin på dessa druvor genom att pressa hela klasar, precis som de gör med sin chardonnay - och efter jäsningen adderades färg m.h.a pinot noir från deras ekfat.

Resultatet är ett fräscht, krispigt och ett perfekt sommarvin.

Producenten

Vinentusiasten Walter Hansel startade sitt vineri i Russian Valley, Sonoma, California med en djup passion för franska viner. Med ett särskilt gott öga till Bourgogne var och är hans vision att visa på hur bra klimatet i Russian River passar pinot och chardonnay. År 1978 planterade han därför 250 vinstockar med just dessa druvor. I slutet av 80-talet var det dags för hans son Stephen Hansel, som bestämde sig för att utöka egendomens hektar och även påbörja en process för att kunna sälja vinerna.

Den första kommersiella årgången var 1996, då de producerade 5000 lådor med pinot noir och chardonnay.
Idag producerar vingården några av de mest ansedda och eftertraktade vinerna, som ständigt får höga ratings över hela världen. Man fortsätter dock att jobba med hantverksmässig produktion med manuell skörd vid flera tillfällen, naturlig jäst och minimal filtrering.

http://www.walterhanselwinery.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du