Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Escarpment Winery Noir Pinot Noir 2021

Escarpment WineryNoir Pinot Noir 2021

Nya Zeeland, Martinborough, 750 ml, 13,5%

Escarpment Pinot Noir är inspirerad av de klassiska vinerna från Bourgogne och ett fint exempel på hur bra Pinot Noir från Martinborough’s unika terroir- och den Nyazeeländska vinframställningsfilosofi kan bli. Escarpment Pinot är en blend av olika vingårdslägen från hela detta svala distrikt. 

Styckvis

279 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 674 kr

Årgång

2021

Smaknotering

Vinet har en stor och bärig doft med inslag av hallon, lingon, jordgubbar, söta kryddor, svart te, skogsbädd, örter och välintegrerad ek. Smaken är medelfyllig med sammetslena tanniner, fräsch syra och ett långt, örtig avslut.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93p 93 p "lots of firm tannins and a crunchy finish"

Aromas of crushed strawberries with some stone. Some hints of smoke. Orange peel, too. Medium to full body. Tight and chewy with lots of firm tannins and a crunchy finish. Drink or hold. Screw cap.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Escarpment, definieras av en lång, brant sluttning som ligger i slutet av en platå, en ganska unik plats i Martinborough. Landskapet är fantastiskt med en stora öppen himmel som sträcker sig över Wairarapa, "glittrande vatten" i te reo Maori, och de gamla alluviala jordarna som går djupt under landet. Escarpment Winery har som målsättning att överföra denna balans till vinerna och återspegla dessa speciella egenskaper i Aotearoa delen av Nya Zeeland.


Larry McKenna var tidigare mannen bakom Martinborough Vineyards, som nu är nu ansvarig för sitt eget projekt, Escarpment. Det etablerades 1999 som ett partnerskap mellan Larry, hans fru Sue, och Robert och Mem Kirby, och är baserat på en vingård planterad på Te Muna-flodens terrasser, några kilometer öster om Martinborough stad. Huvudfokus är Pinot Noir, som står för 70 % av planteringarna, men det finns även Chardonnay och lite Pinot Gris, Riesling och Pinot Blanc. Deras Chardonnay är seriös, men det är Pinot Noirs som stjäl showen, och i synnerhet en ny serie "Martinborough Insight"-viner från en vingård: Kupe, Kiwa, Te Rehua och Pahi.

https://escarpment.co.nz/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du