Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chassenay d´Arce Cuvee Selection, Brut

Chassenay d´ArceCuvee Selection, Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

En väldigt generös Champagne som briljerar vid de tillfällen det ska njutas i lite större klunkar. Den levererar väldigt väl till sin ringa prislapp. 89 % pinot noir, 8 % chardonnay samt 3 % pinot meunier som fått vila i flaska på sin jästfällning i fyra år. Hela 36 % är reservvin.

Styckvis

299 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 794 kr

Smaknotering

Fin doft av gula äpplen, päron, svamp och örter. Smaken domineras av en fint brödig ton tillsammans med äpplen och  päron. Små fina bubblor levererar ett torrt och balanserat avslut.

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
9 g/l

Så tycker experterna

Falstaff
90p 90 p "delikata exotiska nyanser"

Livlig mousse. Intensivt doftande mogen gul frukt, persika, aprikos med delikata exotiska nyanser av passionsfrukt och lite guava. Medelfyllig smak av äpple med fräsch strukturerad syra. Mycket saftig avslutning.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Chassenay d'Arce, grundades i Ville-sur-Arce 1956 av fem pionjärer, ohc har idag växt till cirka 130 familjer och tre generationer vinproducenter. Den ursprungliga tanken och verksamheten är den samma, i andan av samarbete, solidaritet och dela sin kunskap.

Vinregionen Chassenay d'Arce täcker 315 hektar och 12 byar i hjärtat av Côte des Bar, längs floden Arce. Formad av ett unikt landskap som växlar mellan vingårdar och skogar. 

Husets anda är en kombination av familjeanda, känsla för terroiren och en hö standard som delas av våra vinmakare för att säkerställa att vi endast producerar champagne av högsta kvalitet.

https://chassenay.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du