Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Southern Right Sauvignon Blanc 2018

Vad tyckte du?

Southern Right Sauvignon Blanc 2018

Sydafrika, Walker Bay, 750 ml, 14%

Southern Right  kallas ibland "andraetikett till Hamilton Russel" och är en liten producent som fokuserar på pinotage och sauvignon blanc i den svala och maritima Hemel-en- Aardedalen. Egendomen grundades 1994 av just Anthony Hamilton Russell (som även driver den prisbelönta vingården Hamilton Russe ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Sauvignon Blanc

Smaknotering

Vinet uppvisar en fin mineralitet och komplexitet med toner av tropisk frukt, krusbär, citrus och stenfrukter. Avslutningen är lång, balanserad och fruktdriven.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
2 g/l

Så tycker experterna

Tim Atkin
90 p "A juicy, lip smacking finish."

"The Southern Right Sauvignon blanc comes from 16 different blocks in Walker Bay. Unwooded, it is a sappy, saline, vinous white with dill and grapefruit flavours and a juicy, lip smacking finish."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Southern Right  kallas ibland "andraetikett till Hamilton Russel" och är en liten producent som fokuserar på pinotage och sauvignon blanc i den svala och maritima Hemel-en- Aardedalen. Egendomen grundades 1994 av just Anthony Hamilton Russell (som även driver den prisbelönta vingården Hamilton Russell Vineyards) och ambitionen är att producera seriösa och lagringsbara viner. Namnet Southern Right kommer från den sällsynta Southern Right-valen som frekventerar den svara Walkerbukten tre kilometer från vingården. För varje flaska som säljs går en del av vinsten till att bevara dessa valar och naturen omkring dem. Druvorna till denna sauvignon blanc kommer från två olika delar, där 77 % av druvorna kommer från Walker Bay och resterande kommer från Hemel-en-Aarde Valley. Vinet har jäst helt i ståltank och är därmed friskt och aromatiskt i stilen. Matcha gärna till skaldjur, getostsallad, sushi och fisk. 2018 var en utmärkt årgång för Southern Right.

Producenten

Southern Right  kallas ibland "andraetikett till Hamilton Russel" och är en liten producent som fokuserar på Pinotage och Sauvignon Blanc i den svala och maritima Hemel-en- Aardedalen. Egendomen grundades 1994 av just Anthony Hamilton Russell (som även driver den prisbelönta vingården Hamilton Russell Vineyards) och ambitionen är att producera seriösa och lagringsbara Pinotageviner. Namnet Southern Right kommer från den sällsynta Southern Right-valen som frekventerar den svara Walkerbukten tre kilometer från vingården. För varje flaska som säljs går en del av vinsten till att bevara dessa valar och naturen omkring dem.

http://www.hamiltonrussellvineyards.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du