Filtrera & anpassa

Viner från Walker Bay, Sydafrika

Distriktet Walker Bay ligger runt den pittoreska staden Hermanus i regionen Cape South Coast, som bildar havsgränsen för ett av Sydafrikas bästa terroirer för bourgognelika pinot noir- och chardonnay-viner. Det inkluderar wards som Hemel-en-Aarde ...

Läs mer om Walker Bay i Sydafrika
Dölj atlas

Mer om viner från Walker Bay


Distriktet Walker Bay ligger runt den pittoreska staden Hermanus i regionen Cape South Coast, som bildar havsgränsen för ett av Sydafrikas bästa terroirer för bourgognelika pinot noir- och chardonnay-viner. Det inkluderar wards som Hemel-en-Aarde (Hemel-en-Aarde Ridge, Upper Hemel-en-Aarde Valley och Hemel-en-Aarde Valley), Stanford Foothills samt Sunday’s Glen. Viner som definitivt är mer “europeiska” än “nya världen” i stilen från en jordmån som består av kalksten och lera (inte helt olik Bourgogne) och ett svalt klimat som kyls av med vindarna från Antarktis.

Bot River är en annan ward i regionen som ligger strax sydväst om Elgin och har blivit centrum för ett gäng nya egendomar med moderna källare och framsynta vinmakare som också gör viner i ett svalt maritimt klimat och en jordmån som består av fossila avlagringar och sandsten. Här trivs chenin blanc, sauvignon blanc, pinotage, shiraz och andra Rhône-druvor.

Hamilton-Russell har varit lite av pionjär i området (Hemel-en-Aarde) och gör några av Sydafrikas bästa viner på ju pinot noir och chardonnay. Men här ligger även några andra egendomar som gör lysande bourgogne-inspirerade viner som Crystallum och Newton-Johnson, och nya Alheit Vineyards som gjort underverk med chenin blanc.

I Walkers Bay görs också en del riktigt bra sauvignon blanc och pinotage men även shiraz och merlot som trivs i det svala klimatet.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du