Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Spice Route Obscura White (orange) 2019

Vad tyckte du?

Spice Route Obscura White (orange) 2019

Sydafrika, Swartland, 750 ml, 14%

Spice Routes qvevri-vin har tillverkats i klassiska lerkäl, handgjorda från Georgien. Charl du Plessis, gör detta läckra vin i samma forntida stil som han lärde sig i Georgien, med endast naturligt förekommande vildjäst och minimal intervention. Obscura White Blend består av ekologiskt odlad Sauvign ···

Styckvis

295:-

/flaska
Låda (6 st)

295:-

/flaska, totalt 1 770:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2019

Druvor

Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Viognier, Semillon

Smaknotering

Stor, frisk doft med aromer av vita blommor, zestig stenfrukt, persika, torkade örter, surdeg och nötter. Smaken är torr med fin fräschör och en lång eftersmak och fin struktur.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Spice Routes qvevri-vin har tillverkats i klassiska lerkäl, handgjorda från Georgien. Charl du Plessis, gör detta läckra vin i samma forntida stil som han lärde sig i Georgien, med endast naturligt förekommande vildjäst och minimal intervention. Obscura White Blend består av ekologiskt odlad Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Sémillon och Viognier. Druvorna avstjälkas och krossas försiktigt i två Qvevri per druvsort. Jäsning startar spontant med hjälp av den naturlig förekommande jästen efter tre till fem dagar. Jäsningen varar i cirka 14 dagar med nedpressning (punch down) fyra gånger om dagen. När jäsning är klar lämnas vinet med skalen i ytterligare sex veckor med daglig nedpressning. Efter sex veckor med skalen separerades druvsaften. Eftersom andelen tannin redan var tillräcklig i vinerna behövdes ingen ytterligare press av skalen. Qvevri’n återfylldes sedan med vinet (nu utan skal) och lagrades i ytterligare sex månader, under vilken tid vinet naturligt renades med hjälp av tyngdkraften. Därefter separerades vinet från jästfällningen och tappades på flaska ofiltrerat.

Producenten

Spice Route Winery’s historia i Swartland inleddes 1997 när Charles Back snubblade över en gammal tobakgård, Klein Amoskuil. Charles var överraskad över kvaliteten på druvor i en region som annars är mer känd för sitt vete och sina böljande kullar. Potentialen för att göra bra vin var tydlig för honom så han köpte gården och började kartlägga marken och påverkan av det extrema klimatet. Där och då föddes Spice Route Winery. Idag är Charl du Plessis vinmakare. Han började sin vinkarriär på Elsenburg Agriculture College i Stellenbosch där han utbildade sig mellan 1989 och 1991. Efter studierna började han arbeta på Boland Cellar 1992. I slutet av 1999 flyttade Charl till Rijks privata källare i Tulbagh. Att flytta till Rijk efter åtta år i ett stort kooperativ var en stor och lärorik förändring. Efter två årgångar kontaktades Charl av Spice Route’s ägare Charles Back. Han erbjöd honom vinproducentpositionen på Spice Route och från den dagen har han aldrig sett tillbaka.

https://www.spiceroute.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du