Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ferrer Bobet Priorat 2014

Vad tyckte du?

Ferrer Bobet Priorat 2014

Ekologisk

Spanien, Priorat, 750 ml, 15%

  Favoriten Ferrer Bobet är tillbaka med ny årgång. Hans 2014 Priorat är en blend av 48% cariñena, 23% syrah, 22% garnacha och 7% cabernet sauvignon som vuxit i terrasserade vingårdar nära byn Porrera. Vinet är jäst i såväl 15-30 hektoliters ekfat, rostfria ståltankar och betongfat och fatlagrades ···

Styckvis

479:-

/flaska
Låda (6 st)

479:-

/flaska, totalt 2 874:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2014

Druvor

Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Syrah

Smaknotering

Ett vin som kombinerar blommiga dofter med inslag av röda och mörka bär med en tät och kryddig mineralig smak av mörka och röda bär, kryddor, torkad frukt och kakao. Sammansatt och fräsch med många lager.

Drickes
2018-2028
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
95 p "Gorgeous all the way."

"Really attractive, spicy, brambly fruits and handy raspberry as well as energetic succulent structural appeal. Gorgeous all the way."

WineAdvocate
92 p "Vibrant and very lively."

"A fresh and elegant blend of older vines, the 2014 Ferrer-Bobet is 48% Cariñena, 23% Syrah, 22% Garnacha and 7% Cabernet Sauvignon from vines planted in 2004 on llicorella terraces and first harvested in 2013, and some others around Porrera. It fermented in oak, stainless steel and concrete vats and aged in French barriques, 60% of them new, for 12 months. It has a nice combination of fruit and spice from the élevage, with something reminiscent of grains and wax, faintly balsamic. The palate is juicy and tasty, vibrant and very lively, with lots of juicy fruit and an earthy touch. 19,000 bottles produced. It was bottled in February 2016."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Favoriten Ferrer Bobet är tillbaka med ny årgång. Hans 2014 Priorat är en blend av 48% cariñena, 23% syrah, 22% garnacha och 7% cabernet sauvignon som vuxit i terrasserade vingårdar nära byn Porrera. Vinet är jäst i såväl 15-30 hektoliters ekfat, rostfria ståltankar och betongfat och fatlagrades därefter i franska barriquer (60% nya fat) i 12 månader. Ett måste för Spanienälskaren!

Producenten

För Ferrer Bobet handlar allting om respekt. Respekt för gamla traditioner. Respekt för den sociala och ekonomiska utvecklingen i Katalonien. Respekt mellan ägarfamiljerna: Ferrer-Salat och Bobet. Och slutligen respekt för de vinälskare som skall njuta av deras viner. Målet är att uppnå renhet i frukten som reflekterar området Priorat. Sergi Ferrer-Salat och Raül Bobet släppte sitt första vin år 2008.

De håller till i Porrera som är det svalaste läget i Priorat. Området påverkas av nordöstliga vindar med medelhavet som modererande effekt på kylan. Ferrer Bobet jobbar dessutom tillsammans med några av regionens brantaste vingårdar: alla dessa faktorer bidrar till stora skillnader mellan dag- och natttemperaturer vilket i slutändan påverkar vinets slutliga kvalitet positivt genom optimal fenolisk mognad, bibehållen syra och fräschör i aromerna. Jordmånen är skiffer - lokalt kallad llicorella. Här växer deras hundraåriga rankor av carinyena och garnatxa negra från gamla vingårdar som de arbetar tillsammans med. Deras egna vingårdar planterades 2004 och 2005 med carinyena, garnatxa negra, syrah, cabernet sauvignon, viognier och roussane.

Av de totalt 70 hektaren är enbart 15 hektar upp-odlad. Allting är ekologiskt odlat och man utesluter kemikalier. I vineriert sköts allting lika minutiöst med gravitation, handsortering och individuell jäsning av varje enskilt vingårdsläge. Man använder franska barriquer med en minsta lagring om 15 månader.