Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie The Single Vineyards Trilogy
Våra kunder tycker

Chateau PesquieThe Single Vineyards Trilogy

Frankrike, Rhone, 750 ml, 13%

Chateau Pesquie har gett oss en unik möjlighet att erbjuda deras tre röda single vineyard-viner i en trälåda.

Låda (3 st)

1 197 kr

Ord. pris 1 407 kr
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Silica Rouge 2019, 14,0%

Floral och intensiv doft av färska röda bär och vita blommor. Doft och smak erbjuder toner av färska jordgubbar, hallon, vitpeppar, kirch. Bra balans mellan frukt och syra. Lång fruktdriven eftersmak med mineralitet, elegans och fräschör.

Château Pesquies topp-cuvée Silica är producerad på 90% grenache och 10% cinsault.

Namnet Silicia är hämtat från de sandiga vingårdsmarker som druvorna växer på och som bidrar till vinets exceptionella elegans och finess. Vinet genomgår jäsning och skalmaceration sker i betongtankar under fyra veckor med en dagligen väldigt lätt nedtryckning av skalrester. Därefter lagras 75% av vinet på 600-liters barriques i 12-15 månader och 25% i betongägg innan det buteljeras.

 

Artemia Rouge 2018, 14,0%

Aromatisk och komplex doft av mörk frukt och en fin mineralitet.

Doft och smak erbjuder toner såsom björnbär, körsbär, stendamm, örter, viol och peppar. Bra balans mellan frukt och syra. Lång fruktdriven eftersmak med både kraft, elegans och fräschör.

Château Pesquies Artemia är producerat av druvor från gamla, krokiga grenache- och syrah-rankor. Detta för att visa den fantastiska potentialen som finns i Ventoux-terroiren.

Druvorna (75 procent syrah och 25 procent grenache) kommer från två vingårdar där grenachen kommer från en av de högts belägna vingårdarna, vilken har formen av en amfiteater med en exponering mot sydost och en jordmån bestående av en mycket stenig kalkstensjord. Vingården med syrah ligger på ca 340 m.ö.h. och är vinklad något mer väster ut med en mycket gammal alluvial jordmån.

Druvorna plockas för hand vid en optimal mognad i början av oktober och genomgår en lång jäsning och maceration på ekfat. Malolaktisk jäsning sker också på fat följt av 18 månader på exfat (50% nya och 50% på två och treåriga) innan det buteljeras.

 

Ascensio 2017, 15,0%

Mörkfruktig och intensiv doft av mogna körsbär och kryddor. Doft och smak erbjuder toner såsom körsbär, hallon, kirch, svartpeppar och lakrits. Bra balans mellan koncentration i frukt och syra. Lång eftersmak med mineralitet, elegans och fräschör.

 

Château Pesquies topp-cuvée Ascensio består av 95% grenache (endast 20hl/ha) och 5% syrah.

Namnet Ascensio är valt för att fira traditionen att gå upp för Mount Ventoux. Vingårdarna som druvorna växer på ligger på upp till 400 m.ö.h och jordmånen är primärt lera och kalksten.

Ascensio produceras endast det bästa årgångarna och då aldrig mer än 3 000 flaskor. Druvorna plockas vid optimal mognad i början av oktober och endast de bästa druvorna användas där ca 70% avstjälks och resterande del jäses som hela klasar. Vinet genomgår en lång jäsning och skalmacerationen (ca. 1 månad) i betongtankar och ingen ek alls används.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Slottet har anor från 1750-talet och ligger inte långt från det berömda Mont Ventoux. De nuvarande ägarna köpte egendomen 1970 och startade direkt med att ta tag i de förfallna vingårdarna. Här och var hittade man fantastiska vingårdslägen med upp till 80 år gamla vinstockar. Nästa steg blev att buteljera alla viner på slottet, första årgången blev 1990. Sedan dess har Pesquie producerat viner av mycket hög kvalitet och otroligt mycket "value for money". Vingurun Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Chåteau Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon".

http://www.chateaupesquie.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du