Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Carlo Revello & Figli Barolo R.G. 2014

Carlo Revello & FigliBarolo R.G. 2014

Italien, Barolo, 750 ml, 14%

Vi har äntligen lyckats få några buteljer av R.G från två äldre årgångar, 2014 och 2015. En koncentrerad och matig Barolo för lång lagring. Första årgången av R.G. gjordes i 2013 och namnet är en förkortningen av Rocche och Giachini - två berömda vingårdar i La Morra, men vinet är också uppkallat ef···

Styckvis

495 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 970 kr

Årgång

2014

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Elegant, kryddig och blommig doft med toner av körsbär, sensommarjordgubbar, kanel och rosor. Smaken är frisk och fruktig med ett fint anslag av mognad som är i fin balans med delikata tanninerna som ligger kvar länge i eftersmaken.

Drickes
2024-2029
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Vinous
92p 92+ "This powerful Barolo has a lot of potential"

The 2014 Barolo R.G. is a blend of fruit from Rocche dell'Annunziata and Giachini, two first-rate sites that are almost always bottled as single-vineyard Barolos. A rush of black cherry, plum, spice, menthol and lavender fills out the wine's ample frame in grand style. Although quite expressive today, the 2014 is endowed with big tannins that need time to soften. This powerful Barolo has a lot of potential.
- By Antonio Galloni on November 2017

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Det må vara ett av de nyaste tillskotten i La Morra men Carlo Revello är ingen nykomling i Barolo. Egendomen bilades så sent som 2016 efter att börderna Carlo och Lorenzo helt enkelt delade på familjeegendomen (vingårdar och allt) Fratelli Revelli för att trygga arvet åt sina barn och undvika framtida problem (inget ovanligt i vinvärlden).

Fratelli Revello startades av pappa Giacomo vid mitten av 1950-talet men det var först när sönerna tog över i början av 1990-talet som egendomen tog rejäla kliv framåt. Carlo och Lorenzo var och är båda nära vän och lärljungar till den kanske främste modernisten i La Morra - Elio Altare och vinerna fick en klart modernistisk prägel redan från första årgången 1992. Med korta macerationstider i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och lagring på ny ek skapades viner i Altare-skolan. Elegant och drickbar La Morra-Barolo och enligt många bland de bästa i den här skolan efter Altare.

Med splitten 2016 påbörjades en ny historia med Carlo Revello e Figli (figli pga de två sönerna Erik och Niklas - Carlo har svensk fru Paola därav de svenska namnen). Man har nu 6 av de ursprungliga hektaren och producerar läckert frisk dolcetto, seriös och smakrik Barbera och lite mer klassisk La Morra-Barolo. De nya barriquerna håller på att bytas ut mot större fat (2500 liter) av slavonsk ek och man använder också en större procent redan använda barriquer för att göra vin med mer utpräglad frukt och mindre ekfatskaraktär. De äger bland annat delar av vingårdarna Rocche del Annunziata och Bricco Manescotto och tillsammans med Mauro Veglio så hyr de även en del av Manociono i Serralunga (där de delar 50/50 på skörden). 

https://carlorevello.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du