Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Terroir al Limit Priorat Blanco Pedra de Guix 2014

Vad tyckte du?

Terroir al Limit Priorat Blanco Pedra de Guix 2014

Ekologisk

Spanien, Priorat, 750 ml, 13%

  Ytterligare en spännande cuvée från hajpade Terroir al Limit! Denna producent representerar ett nytt och unikt uttryck av den spanska regionen Priorat. Vinmakaren Dominik Huber och hans sydafrikanska kompanjon Eben Sadie gör vin nästan helt tvärtemot vad vi är vana vid från regionen. De skördar s ···

Styckvis

798:-

/flaska
Låda (12 st)

798:-

/flaska, totalt 9 576:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2014

Druvor

Macabeo/Maccabeu, Pedro Ximénez, Grenache Blanc

Smaknotering

Tropisk frukt, citron, krita, våta stenar, fruktpastiller och örter. Smaken är torr, frisk, medelfyllig och intensivt fruktig med en liten fetma och oljighet. Lång, läcker, smakrik och fräsch avslutning. Vinet mår bra av dekantering.

Drickes
2018-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

WineAdvocate
94+ p "This is really tasty, balanced and serious."

"The 2013 was tough competition, but the spectacular 2014 Pedra de Guix was even better. It is the same blend of Pedro Ximénez, Garnacha Blanca and Macabeo grapes grown on clay, slate and stony soils, respectively, that fermented and aged separately in 500-liter oak barrels where it matured for about one year and then was blended and kept in larges foudres until bottling in mid June 2016. This is tremendously mineral, austere and linear, straight and vertical. There is an austerity that made me think of the classical limestone texture, and Dominik told me that the soils where PX is grown is very white. It is even less oxidative, as if it was aging at a slower pace. This is really tasty, balanced and serious, it should go well with food and it has the potential for a great development in bottle. Furthermore, Dominik Huber believes this is the longest lived wine from the winery. 4,668 bottles were produced in 2014."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Ytterligare en spännande cuvée från hajpade Terroir al Limit! Denna producent representerar ett nytt och unikt uttryck av den spanska regionen Priorat. Vinmakaren Dominik Huber och hans sydafrikanska kompanjon Eben Sadie gör vin nästan helt tvärtemot vad vi är vana vid från regionen. De skördar sina druvor tidigt, jobbar inte med kraftig extrahering och undviker helt nya fat. Vinet görs på den klassiska druvan pedro ximénez, som normalt förknippas med de söta starkvinerna från Jerez. Här i Priorat gör Terroir al Limit däremot ett intensivt och friskt vin på druvan. Dessutom består Pedra de Guix av macabeo och garnacha balanca som handskördats från 50-80 år gamla rankor på 400-600 meters höjd. Vinet lagras i 16 månader på stora, neutrala ekfat.

 

Producenten

Egendomen drivs av Dominik Huber som efter att ha lärt känna vår favoritproducent från Sydafrika, Eben Sadie, bestämde sig för att starta ett gemensamt projekt i Priorat. Fokus låg på att visa upp en annan sidan av regionen än sen skörd, kraftig extrahering och fathantering - istället ville de behålla druvornas fräschör, hålla nere alkoholhalten och låta frukten få visa upp sig genom att lagras på stora, gamla fat. Uttryck som "Det nya Spanien" och "det nya Priorat" har snart hörts till leda, men få visar upp ett så bra och intressant resultat som Terroir al Limit när de väljer att göra vin på ett helt annat sätt än vad vi så länge förknippat med regionen. Naturligt jordbruk och varsam vinmakning ger helt enkelt lättare och renare viner.