Filtrera & anpassa

Viner med Macabeo/Macabeu

Vindruvan Macabeo, även känd som Macabeu, är en av de mest odlade druvsorterna i nordöstra Spanien och södra Frankrike. Den trivs bäst i ett varmt och torrt klimat och odlas oftast på hög höjd för att få en bättre syrahalt i druvorna.Macabeo används ...

Läs mer om Macabeo/Macabeu
Dölj atlas

Mer om vin med Macabeo/Macabeu

Vindruvan Macabeo, även känd som Macabeu, är en av de mest odlade druvsorterna i nordöstra Spanien och södra Frankrike. Den trivs bäst i ett varmt och torrt klimat och odlas oftast på hög höjd för att få en bättre syrahalt i druvorna.

Macabeo används oftast för att göra vita viner och är en av de tre druvsorterna som används för att göra det spanska mousserande vinet Cava. Denna druva ger en mjuk och fyllig smak till vinerna med toner av citrus, gröna äpplen och ibland mandel.

Macabeo är en mångsidig druva som passar utmärkt till olika maträtter. Den är vanligtvis ett bra val till skaldjur, fisk och ljusa kötträtter. Det är en druva som har en förmåga att komplettera smaker i maten, samtidigt som den själv inte tar över.

Macabeo är en av de äldsta druvsorterna i Spanien och dess historia kan spåras tillbaka till det romerska riket. Det var en av de första druvsorterna som odlades i regionen Katalonien och har sedan dess spridit sig till andra delar av Spanien och Frankrike.

Sammanfattningsvis är Macabeo en mångsidig druva som är väl lämpad för att producera vita viner och mousserande viner. Den trivs bäst i ett varmt och torrt klimat och odlas främst i Spanien och södra Frankrike. Dess mjuka smak med citrus- och äppeltoner passar utmärkt till olika maträtter, särskilt skaldjur, fisk och ljusa kötträtter. Macabeo är en gammal druva med en lång historia som sträcker sig tillbaka till det romerska riket.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du