Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Burmester Colheita 1963

Vad tyckte du?

Burmester Colheita 1963

Portugal, Porto, 750 ml, 20%

Colheita är Tawny port där druvorna kommer från det angivna året, i detta fall 1955. Colheita produceras bara från de bästa årgångarna och vinerna lagras på fat till dess att det är dags att sälja dem. DRUVOR Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca och Tinto Cao

Styckvis

1 395:-

/flaska
Låda (6 st)

1 395:-

/flaska, totalt 8 370:-
Årgång

1963

Druvor

Touriga Nacional, Touriga Franca/Touriga Francesa, Tinta Barroca, Tinta Roriz

Smaknotering

Vinet har en fin mörk nyans. Det har en underbart läcker doft av apelsinmarmelad, bärkompott, tobak och choklad. Hela munnen fylls upp av en lång, rik och komplex eftersmak av hasselnötter och katrinplommon som övergår i en nästan krämig och elegant struktur. En stor smakupplevelse.

Drickes
2019-2050
Alkoholhalt
20%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar mycket bra till smakrika ostar samt till desserter med choklad och nötter. Att njuta vinet på egen hand är också en upplevelse i sig.

Vinet

Colheita är Tawny port där druvorna kommer från det angivna året, i detta fall 1955. Colheita produceras bara från de bästa årgångarna och vinerna lagras på fat till dess att det är dags att sälja dem.

DRUVOR Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Barroca och Tinto Cao


Producenten

Burmester grundades 1750 och är därmed ett av de äldsta portvinshusen. Burmester har alltid stått för traditionell portvinsproduktion, men man har också experimenterat med moderna produktionsmetoder. År 2005 blev Burmester en del av Sogevinus Fine Wines, som har som mål att vara den ledande aktören inom portvin och bordsvin i Portugal. Koncernen äger för närvarande 5 olika portvinshus varav Burmesters kvalitet är spjutspetsen. Sogevinus Fine Wines är marknadsledande inom Tawny-genren, en position som man via nya investeringar vill förstärka ytterligare.

Burmester har etablerat sig som en kvalitetspionjär i Porto under många år och var det första portvinshuset som tog en Late Bottled Vintage (LBV) till marknaden 1964. Man förfogar över flera av de allra bästa vingårdarna längs floden Douro. Vinerna lagras i de stora historiska källarna i Vila Nova de Gaia, där det finns utrymme för 3 000 000 liter portvin. Burmester har också något som väldigt få portvinshus har - ett lager (om än mycket begränsat) av mycket gamla Colheitaviner från 1800-talet.

http://www.burmester.pt/en/vinho/vinho.htm
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du