Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Tassilo Grüner Veltliner Steinmauer 2020
Våra kunder tycker

Weingut MüllerTassilo Grüner Veltliner Steinmauer 2020

Österrike, Wachau, 750 ml, 12%

Druvorna till detta vin kommer från Müllers vingårdar i östra Wachau. Vingårdarna kännetecknas av sin steniga jordmån som ger mycket fruktiga viner. Druvorna handplockades i mitten av oktober, och jästes i ståltankar för att behålla sin kryddiga fruktighet. Ett utmärkt vin att matcha till de flesta ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

En intensivt fruktig doft med toner av gula äpplen, vit peppar och lime. Kroppen är torr och medelfyllig med en stiltypisk fetma, en hög syra och ett fruktigt avslut.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
1 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du