Filtrera & anpassa

Viner från Wachau, Österrike

Wachau är förmodligen det mest kända distriktet i Niederösterreich man har dock valt att stå utanför det nyinförda geografiska DAC-systemet och ligger i den östra delen av regionen. Området påminner en hel del om tyska Mosel och Rhen med brant ...

Läs mer om Wachau i Österrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Wachau


Wachau är förmodligen det mest kända distriktet i Niederösterreich (man har dock valt att stå utanför det nyinförda geografiska DAC-systemet) och ligger i den östra delen av regionen. Området påminner en hel del om tyska Mosel och Rhen med brant sluttande vingårdar med maximal solexponering.

Jordmånen består av söndervittrat urberg med inslag av skiffer, granit och gnejs - mager och stenig - och perfekt för att odla kvalitetsdruvor. Sval luft sveper in norrifrån och bidrar till stora skillnader i dag/natt-temperatur vilket ger viner med långsam mognad och bra syror.

Grüner veltliner är den viktigaste druvsorten följt av riesling och de ger några av landets bästa torra vita viner. Vinerna har en skärpa med fin fruktighet och bra syror men också en kryddig och aromatisk tropisk ton.

Wachau har sin egen klassificering som bygger på söthetsgraden hos druvorna och potentiell alkohol. De tre klasserna är i stigande skala Steinfeder (max 11.5% alkohol, Federspiel (11.5% till 12.5% och en minsta mustvikt på 17° KMW enligt Klosterneuburger Mostwaage-skalan) och slutligen Smaragd (med 12.5% alkohol och en max 9 g/l i restsocker).

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du