Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Seresin Sauvignon Blanc 2014

Vad tyckte du?

Seresin Sauvignon Blanc 2014

Ekologisk

Nya Zeeland, Marlborough, 750 ml, 12,5%

Druvorna växer på de biodynamiska vingårdarna Raupo Creek och Noa där de handskördas och därefter vinifieras separat. Man använder sig enbart av vildjäst. Druvblenden består av 94% sauvignon blanc och 6% sémillon. Ungefär 10% av sauvignon blanc-druvorna och all sémillon lagras en tid på 225-liters f ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Sauvignon Blanc, Sémillon

Smaknotering

Doften är stor och mycket fruktig med typiska inslag av citrus, exotiska frukter och krusbär. Smaken är mycket frisk med aromatisk ton och inslag av passionsfrukt. 

Drickes
2018-2020
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
86 p "Great intensity of crisp, refreshing tropical and herbal flavors, finishing with plenty of zing"

Redolant of ripe peach, passionfruit, capsicum and fresh herbs, the medium bodied 2014 Sauvignon Blanc gives a great intensity of crisp, refreshing tropical and herbal flavors, finishing with plenty of zing.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra som aperitif, till grönsaksrätter eller till fisk och skaldjur samt till getost. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Druvorna växer på de biodynamiska vingårdarna Raupo Creek och Noa där de handskördas och därefter vinifieras separat. Man använder sig enbart av vildjäst. Druvblenden består av 94% sauvignon blanc och 6% sémillon. Ungefär 10% av sauvignon blanc-druvorna och all sémillon lagras en tid på 225-liters fransk ekfat. Vinet är drickfärdigt men håller för ytterligare lagring.

Producenten

Filmproducenten Michael Seresin är mannen bakom detta företag. Michael har en stor kärlek till italienska viner har därför låtit uppföra en imponerande vinanläggning i toskansk stil. Brian Bricknell ansvarar för vinproduktionen - han är bland annat känd för sina bedrifter hos Viña Errazuriz i Chile och hos Mondavi i Kalifornien. Handavtrycket på etiketterna användes förr av aboriginerna för att tala om att ”det här har jag gjort och det är jag stolt över”. Marlborough är ett relativt nytt vindistrikt beläget på nya zeeländska sydöns nordspets. Här planterades de första vinrankorna så sent som 1979. Området är idealiskt för gröna druvsorter med sauvignon blanc, pinot gris och chardonnay samt den blå pinot noir.
http://www.seresin.co.nz/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du