Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodega Atamisque Condeminal Poncho Pampa Pinot Noir 2019

Bodega AtamisqueCondeminal Poncho Pampa Pinot Noir 2019

Argentina, Mendoza, 750 ml, 14,5%

Vinet som nyligen utsågs till "Guld: Best Value Argentinian Pinot Noir" av Decanter Magazine. Bodegas Atamisque drivs av gifta paret John och Chantal Du Monceau och Condeminal är Chantals egen vinserie. Chantal kommer från familjen Condeminal, som har producerat vin i franska Beaujolais i flera gene ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Bärig och ungdomlig doft av jordgubbar, hallon, körsbär, örter, kanel och ingefära. Smaken är mjuk och lätt och med bra syra och fint inlindade tanniner.

Drickes
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timma

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet som nyligen utsågs till "Guld: Best Value Argentinian Pinot Noir" av Decanter Magazine. Bodegas Atamisque drivs av gifta paret John och Chantal Du Monceau och Condeminal är Chantals egen vinserie. Chantal kommer från familjen Condeminal, som har producerat vin i franska Beaujolais i flera generationer. Chantal valde tidigt att följa i familjens fotspår genom att skapa vin på andra sidan jordklotet - därför var självklart att ge vinserien familjens efternamn. Druvorna kommer från egna vingårdar i Tupungato-området som vuxit på 1300 meters höjd. Vid denna höjd är solljuset starkt och intensivt medan nätterna är svalare, vilket ger en gynnsamt långsam mognadsperiod. Druvorna utvecklar både ett tjockare skal, mer aromatisk komplexitet och en stor mognad utan att förlora syra och därigenom naturlig friskhet. Druvor skördas för hand och i vineriet används enbart gravitationens kraft (utan användning av pumpar). Vinet lagrades tre månader på ekfat innan buteljering. 

Producenten

Atamisque ligger 1250 meter över havet i Uco Valley i Mendoza vid foten av de majestätiska Anderna. Egendomen köptes 2006 av det franska paret John och Chantal du Monceau. Chantal kommer från en vinodlarfamilj och ansåg att de hittat en plats med de bästa förutsättningarna i Mendoza för att göra vin av högsta kvalitet. Bodega Atamisque producerade sin första skörd år 2007. Egendomens vinstockar ha en ålder på upp till 80 år och jordmånen består av skiffer och granit med ett överliggande lager av sand och grus. Klimatet är relativt svalt. Druvorna skördas för hand och all fatlagring sker på franska ekfat. Idag är även Roberto de la Mota (som bland annat jobbar för producenten Mendel) konsult på egendomen. 

http://www.atamisque.com/eng/index-bodega.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du