Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Musella Valpolicella Superiore Ripasso 2015

Vad tyckte du?

Musella Valpolicella Superiore Ripasso 2015

Ekologisk

Italien, Valpolicella, 750 ml, 13,5%

Klassisk Ripasso från Musella! 65% av vinet kommer från rester av Amaroneproduktion. 15 procent av druvorna har fått torka i fyra veckor innan pressning och jäsning. Resterande 20% av vinet har genomgått en konventionell vinifiering. Varje del jäser för sig och spenderar ca två till tre veckor med s ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Barbera, Rondinella, Corvina

Smaknotering

Fylligt vin med tydliga inslag av körsbär, örter och en aning fat. Lång balanserad eftersmak med inslag av fat, örter, kaffe och mörka bär.  Passar utmärkt till lamm, nötkött och starkare ostar.

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

2/51851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Klassisk Ripasso från Musella! 65% av vinet kommer från rester av Amaroneproduktion. 15 procent av druvorna har fått torka i fyra veckor innan pressning och jäsning. Resterande 20% av vinet har genomgått en konventionell vinifiering. Varje del jäser för sig och spenderar ca två till tre veckor med skalen innan blanding och förflyttning till stora franska ekliggare om 1500 och 3000 liter sker. Här får vinet vila i ytterligare 12 månader innan vinet buteljeras. Kan lagras upp till fem år.

Producenten

Azienda Agricola Musella är ett ekologiskt och biodynamiskt jordbruk, certifierat sedan 2014, som drivs och ägs av Emilio Pasqua och dottern Maddalena. Tillsammans med vinmakaren Enrico Raber har de skapat ett jordbruk i harmoni med naturen.

De 400 ha ägorna är fördelade på ca 50 ha vinodlingar, skog, olivlundar och 1500-tals villan Corte Ferrazzette som inhyser vineri, bed&breakfast och Emilios bostad, vackert belägen i utkanten av Valpolicella.

Vinerna skiljer sig från de traditionella stilarna av viner från regionen med sin elegans, längd, komplexitet och långa nyanserade eftersmaker.

http://www.musella.it/it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du