Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Single Vineyard + Trälåda + Korkskruv
Våra kunder tycker

TedeschiSingle Vineyard + Trälåda + Korkskruv

Italien, Valpolicella, 750 ml, 15%

Den perfekta gåvan till dig själv eller en vinintresserad vän - Tre vingårdsbetecknade viner från det bästa i Veneto sett genom en av de riktigt gamla amaronefamiljernas ögon. Familjens historia i området dateras 400 år tillbaka och man representerar en ren och elegant skola som definieras av ren f···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Maternigo Valpolicella DOC Superiore 2017 

Druvorna till detta vin kommer från egendomen Maternigo och dess vingårdsläge Impervio som är belägen 400 meter över havet och producerar druvor vars kvalitet är så exceptionell att Tedeschi valt att ge den en egen etikett.

 

Vinet är en blend av 40% corvina, 40% corvinone och 20% rondinella som odlats ekologiskt och som har lagrats i slavonsk ek i 14 månader innan buteljering följt av ytterligare 6 månader på flaska.

 

Ett stilfullt vin som passar bra till kraftfullare rätter med mycket smak.

 

 

 

La Fabriseria Valpolicella DOC Superiore 2017 

Familjen Tedeschi har alltid strävat efter att förbättra kvaliteten på sina viner och att betona förhållandet mellan de traditionella vinstockarna och regionen.

Av denna anledning så har man skapat La Fabriseria, ett vin med en internationell stil men samtidigt helt i linje med familjens vinfilisofi.

 

Druvvalen består av 40% Corvina, 40% Corvinone, 15% Rondinella och 5% Oseleta och kommer från La Fabriseria-vingården i Valpolicella Classica-regionen (närmare bestämt kommunerna Sant Ambrogio och Fumane).

 

Skördeuttaget är mycket lågt och överskrider inte restiktionerna för Amarone-vin. Vinet åldras uteslutande i slavonska ekfat. Valpolicella La Fabriseria är idag ett stort Valpolicella-vin och representerar det familjen Tedeschi vill berätta om denna fantastiska region. 

 

 

 

Capitel Monte Olmi Amarone della Valpolicella Classico Riserva 2015 

Flaggskeppsamarone från en av de klassiska familjerna - familjen Tedeschi med sin 400 år långa historia i området.

 

Druvornablandningen består av 30% corvina, 30% corvinone, 30% rondinella, 10% rossignola, oseleta, negrara, dindarella, croatina och forselina.

 

Monte Olmi är en så kallad Single Vineyard, belägen i Pedemonte di Valpolicella dvs. i hjärtat av det ursprungliga Valpolicelladistriktet.

 

Vingården är enbart 2,5 hektar stor och ligger i syd-västlig exponering i terasser. Druvorna fick efter skörd ligga i 4 månader i temperaturkontrollerade tork-rum där vätskan i druvorna dunstade och lämnade kvar små, koncentrerade, russinliknande druvor som därefter kunde pressas.

 

Efter alkoholjäsningen lagrades vinet i 3-4 år på slavonisk ek och därefter i ytterligare 6 månader på flaska innan det släptes på marknaden. En klassisk amarone som avnjuts väl till rött kött och vällagrade ostar.

 

Levereras i originalträlåda och med en liten bok samt en korkskruv.

Drickes
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du