Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Lucchine Valpolicella DOC Classico 2020

TedeschiLucchine Valpolicella DOC Classico 2020

Italien, Valpolicella, 750 ml, 13,5%

Vinet görs enligt familjen Tedeschis ledord; struktur, elegans och delikata aromer. Druvorna kommer från vingårdar vid fotan av Pedemonte där jordmånen främst består av lera och kalksten av morainiskt ursprung. Rankornas snittålder är 25 år och består av en blend av 30% Rondinella, 25% Corvina, 25% ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Mycket fruktig och frisk doft och smak av körsbär, röda vinbär och örter. Kroppen är medelfyllig med en fräsch syra, mjuka tanniner och med ett generöst och fruktigt avslut.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91p

"Det är härligt med viner som smakar av sitt ursprung, sin "sense of place" eller "terroir" och Lucchine smakar verkligen som om det var vuxet direkt ur jorden och klimatet där det kommer från. Det här är kvintessensen eller själva kärnan av vad Valpolicella är och hur Valpolicella smakar. Fräscht och fruktigt med en djup härlig smak av mörka körsbär och en touch av choklad. Ett utmärkt matvin till pizza, pasta och lättare kötträtter."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet görs enligt familjen Tedeschis ledord; struktur, elegans och delikata aromer. Druvorna kommer från vingårdar vid fotan av Pedemonte där jordmånen främst består av lera och kalksten av morainiskt ursprung. Rankornas snittålder är 25 år och består av en blend av 30% Rondinella, 25% Corvina, 25% Corvinone, 10% Molinara, 10% Rossignola, Negrara, Dindarella. Druvorna skördades i början av oktober. Ett klassiskt italienskt "vardagsvin" som kommer att sitta som handen i handsken med klassisk italiensk mat.

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du