Filtrera & anpassa

Viner producerade på Rossignola

Vindruvan Rossignola, även känd som Roscigno eller Uva Rara, är en sällsynt och utsökt druva som odlas i den italienska regionen Piemonte. Den trivs i de höglänta områdena i de södra delarna av provinsen Asti, där den får en idealisk kombination av ...

Läs mer om Rossignola
Dölj atlas

Mer om vin med Rossignola

Vindruvan Rossignola, även känd som Roscigno eller Uva Rara, är en sällsynt och utsökt druva som odlas i den italienska regionen Piemonte. Den trivs i de höglänta områdena i de södra delarna av provinsen Asti, där den får en idealisk kombination av sol, nederbörd och jordmån.

Rossignola är en liten och mörk druva med ett intensivt smak- och aromprofil. Dess smak är söt och fyllig, med noter av svarta vinbär, mogna plommon och kryddor. Rossignola passar bäst med mat som är rik på smak och struktur. Den fungerar utmärkt med kött av hög kvalitet som oxfilé, lamm eller vilt, men kan också avnjutas med kraftiga, mogna ostar eller mörk choklad.

Trots Rossignolas begränsade produktion har den blivit alltmer eftertraktad av vinälskare runt om i världen. Dess höga kvalitet och unika smakprofil har gett den en plats i vinlistor på gourmetrestauranger och lyxiga hotell.

Rossignolas odlare är mycket stolta över sin druva och arbetar hårt för att bevara dess ursprungliga egenskaper. Deras passion och hängivenhet är en del av vad som gör Rossignola så speciell och eftertraktad.

I sammanfattning är Rossignola en sällsynt och utsökt druva från Piemonte-regionen i Italien. Dess höga kvalitet och unika smakprofil gör den till en perfekt matchning för mat som är rik på smak och struktur, såsom kött, ostar och mörk choklad. Trots sin begränsade produktion har Rossignola vunnit över vinälskare över hela världen, tack vare dess passionerade odlare och dess ursprungliga egenskaper.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du