Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Altesino Rosso Toscana IGT 2015

Altesino Rosso Toscana IGT 2015

Italien, Toscana, 750 ml, 13,5%

"You cant complain when a great value wine like this is made available from Montalcino!" säger Robert Parker på The Wine Advocate. Altesinos Rosso Toscana kallas för lillsyskonet till producenetens världsberömda och hyllade Brunello, och är ett fantastiskt matvin med sin tillgängliga körsbärsfrukt o ···

Styckvis

169:-

/flaska
Låda (12 st)

169:-

/flaska, totalt 2 028:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2015

Smaknotering

Tillgänglig och inbjudande doft av saftiga körsbär, tomat, choklad, nötter, örter och lite stalliga toner. Smaken är medelfyllig och stram med härlig fruktighet och pigg syra. 

Drickes
2017-2020
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-17ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93 p "Fruity and pretty with sliced berry, chocolate and hints of cedar"

Extremely fruity and pretty with sliced berry, chocolate and hints of cedar. Medium to full body, fine and silky tannins and a fresh finish. Drink or hold.

Berlingske
5/5 p "Klar, koncentrerad och ett fint vin för priset. "

Öppen och inbjudande doft näsa med en touch av gröna kvistar, engelsk konfekt, plommon och lite tobak i bakgrunden. Klar, koncentrerad och ett fint vin för priset. 

Winefinders Wine Team
91 p "Snacka om ett fantastiskt vin för sitt pris! Toner av choklad samt körsbär, örter och lite bergamott. Utmärkt matvin."

Snacka om ett fantastiskt vin för sitt pris! Vem vill inte ha såhär härliga sangiovesetoner hemma? Smaken är saftig och medelfyllig med tydliga tanniner och lite malolaktiska toner av choklad samt körsbär, örter och lite bergamott. Utmärkt matvin. 

Winefinder

Kundbetyg

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

"You cant complain when a great value wine like this is made available from Montalcino!" säger Robert Parker på The Wine Advocate. Altesinos Rosso Toscana kallas för lillsyskonet till producenetens världsberömda och hyllade Brunello, och är ett fantastiskt matvin med sin tillgängliga körsbärsfrukt och imponerade struktur. Årgång 2015 blev perfekt i Toscana. Vädret var varmt och tortt vilket gav små, fina sangiovesedruvor med mycket koncentration. Vinet är gjort på 80 procent sangiovese samt merlot och cabernet sauvignon och lagrades i tre månader på franska ekfat.

Producenten

Altesino tillhör de verkliga topproducenterna i Brunello - distriktet som ofta blir omnämnt som den stora ambassadören för Italienska kvalitetsviner.

Altesino håller till i ett vackert slott från 1500-talet där de producerade sin första Brunello di Montalcino 1972. På 1980-talet investerades mycket i ny teknik som bidrog till att ytterligare höja kvaliteten på vinerna. Generellt kan man säga att vinerna görs enligt traditionella metoder med stora ekliggare även om man använder en liten del franska barriquer. Vinerna genomsyras av elegans, finess och perfektionism.

Altesino äger också en tredjedel av den berömda vingården Montesoli som är ett av de allra bästa lägena för sangiovese i hela Brunello di Montalcino. Altesino var också den första egendomen som började buteljera "single-vineyard"-viner redan på 1970-talet (den första årgången av Montesoli kom 1975). Montesoli är i dag ett av Italiens riktigt stora viner men även Altesinos "vanliga" Brunello håller mycket hög kvalitativ klass och brukar få höga poäng av världens ledande vinkritiker. 

http://www.altesino.it/eng/azienda.php

Karta