Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Fattoria Carpineta Fontalpino Sigge Järnkaminen Parling IGT Toscana Rosso 2019
Våra kunder tycker

Fattoria Carpineta FontalpinoSigge Järnkaminen Parling IGT Toscana Rosso 2019

Italien, Toscana, 750 ml, 14%

Sigge Järnkaminen Parling IGT Toscana Rosso 2019 är en ekologisk så kallad Super Toscanare där druvblandningen består 60% Merlot, 20 % Cabernet Sauvignon och 20% Sangiovese.  Vinet är utvecklat och producerat av Carpineta Fontalpino som drivs av syskonen Filippo och Gioia Cresti. Det är Gioia som ä···

Styckvis

265 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 590 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Klassisk kombination av svart vinbär, körsbär, viol, ceder och cigarrlåda. Smaken är intensiv och strukturerad, härlig frukt och fin balans med tanninerna som behöver lite tid att mjuka.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Carpineta Fontalpino drivs av syskonen Filippo och Gioia Cresti. Gården tog de över av sina föräldrar och driver den nu med stort fokus på kvalitet och hållbarhet. Gårdens oenolog är Gioia och som sätter sin prägel på gårdens alla olika viner – Chianti Classico, Super Tuscan och deras mousserande Boulé.  Produktionen är ekologiskt/biologiskt certifierad och drivs så här långt i en liten skala. Gårdens produktion av viner har uppmärksammats av flera olika vinkritiker och deras Chianti Classico har fått höga poäng av James Suckling, Gambero Rosso, Falstaff med flera. Herr Carlssons Lilla Vin- och Lanthandel besökte gården i juli 2022.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du