Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Marchesi de Frescobaldi Pomino Bianco 2017

Vad tyckte du?

Marchesi de Frescobaldi Pomino Bianco 2017

Italien, Toscana, 750 ml, 13%

Pomino Bianco är Toscanas minsta DOC som ägs helt och hållet av Frescobaldi (så kallad monopole). Vinet är gjort på mestadels chardonnay och pinot bianco med hjälp av lite andra druvsorter som växer på upp emot 700 meters höjd på egendomen Castello di Pomino i Pomino, Rùfina. Här finns de högst belä ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Pinot Blanc, Chardonnay

Smaknotering

Ung, fräsch och fruktig doft av citron, lime, gröna äpplen, vita blommor och mandel. Smaken är medelfyllig och frisk med inslag av citrus och blommor. Lång fräsch avslutning. 

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Pomino Bianco är Toscanas minsta DOC som ägs helt och hållet av Frescobaldi (så kallad monopole). Vinet är gjort på mestadels chardonnay och pinot bianco med hjälp av lite andra druvsorter som växer på upp emot 700 meters höjd på egendomen Castello di Pomino i Pomino, Rùfina. Här finns de högst belägna vingårdarna i hela Toscana. 

Vinet har lagrats på mestadels ståltank men en liten del har legat några månader på ekfat. 

Producenten

Huset grundades år 1300 och kvarstår i familjens ägo. Numera sköter tre bröder Frescobaldi, Vittorio, Leonardo och Ferdinando driften. Ledande producent av Chianti Rufina med det exklusiva Montesodi-vinet. Ett av Italiens största familjeägda vinhus. Även ägare av huset Castelgiocondo i Montalcino. De förfogar över 5.000 hektar där 1.200 av dessa är uppodlade med druvor vilka är fördelade mellan 7 egendomar. Med sin breda portfölj av IGT-, DOC- och DOCG-viner så exporterar man med stor framgång till över 65 länder.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du