Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Viranel Viranel Tradition Rose 2016

Vad tyckte du?

Château Viranel Viranel Tradition Rose 2016

Frankrike, Södra Frankrike, 750 ml, 13%

Vinet är gjort på 40 procent grenache, 40 procent syrah och 20 procent cinsault från terassodlingar i kalkrik jordmån. Vinrankornas ålder varierar mellan 30 och 60 år. Skörden sker när druvorna uppnått full mognad och vinifieringen sker mycket varsamt för att behålla fräschör, frukt och arometik. Sy ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Cinsaut, Grenache, Syrah

Smaknotering

Inbjudande doft av sötsyrliga körsbär, vinbär, jordgubbar, mineral och örter. Smaken är torr, lätt och frisk. Mycket läskande och somrig stil.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90 p "Mycket läcker och läskande rosé"

Sydfransk charm med tydliga toner av örter och mogna körsbär. Lätt och frisk smak som gör sig utmärkt till somrig buffé, lättare aperitif innan grillen eller till smakrika sallader och fiskrätter.

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet är gjort på 40 procent grenache, 40 procent syrah och 20 procent cinsault från terassodlingar i kalkrik jordmån. Vinrankornas ålder varierar mellan 30 och 60 år. Skörden sker när druvorna uppnått full mognad och vinifieringen sker mycket varsamt för att behålla fräschör, frukt och arometik. Syrah och grenache vinifieras med saigneé-metoden och cinsaultdruvorna pressas direkt.

Producenten

Château Viranel är utan tvekan en av de bästa producenterna i den lilla appellationen St Chinian i Languedoc. Den ligger i kommunen Cessenon och omfattar 40 hektar i söderläge på kalkrik jordmån nära Beziers på Medelhavskusten. Man odlar syrah, grenache och carignan planteras och på dem gör man rött, vitt och rosé. Alla druvor skördas för hand och man har mycket begränsade uttag. Att kvalitet är hög intygas bland annat av Robert Parker som alltid ger vinerna höga poäng.