Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Piada Chateau Piada 37,5 cl 2014

Chateau PiadaChateau Piada 37,5 cl 2014

Frankrike, Barsac, 375 ml, 14%

Château Piada är granne med Coutet och Doisy-Vedrines i Barsac där de mest eleganta och delikata Sauternesvinerna görs. Vinerna görs mestadels på druvor som angripits av ädelröta, botrytis, vilket gör att druvorna skrumpnar ihop och blir oerhört koncentrerade i sötma och smakrikedom.

Styckvis

169 kr

/flaskaOrd. pris 199 kr
Låda (24 st)

4 056 kr

Ord. pris 4 776 kr
Årgång

2014

Smaknotering

Stor doft med toner av apelsinmarmelad, marsipan, saffran, citronskal och mogna äpplen. Smaken är komplex, med fin balans mellan den höga syran och påtagliga sötman. Fyllig och lång eftersmak.

Drickes
2019-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
375 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Château Piada är granne med Coutet och Doisy-Vedrines i Barsac där de mest eleganta och delikata Sauternesvinerna görs. Slottet är från 1217 och var en gång en del av sig själv Château d'Yquem. Under de senaste åren har slottets ägare höjt ambitionsnivån rejält, något som har märkts direkt på kvaliteten, och vinerna närmar sig mu på Cru Classé-nivå.
www.chateau-piada.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du