Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Château Pigoudet Princesse 2023

Château PigoudetPrincesse 2023

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

Druvorna till vinet kommer från gårdarna som ligger sydsluttningar som skyddas av Sainte-Victoiremassivet i norr. Vinet görs på en blandning av grenache, cinsault, syrah och cabernet som växer på kalkrika lerjordar. Druvorna plockas på natten och pressas direkt och där skalen bara är med under en ko···

Styckvis

159 kr

/flaskaOrd. pris 179 kr
Låda (6 st)

954 kr

Ord. pris 1 074 kr
Smaknotering

Underbar blommig och fruktig rosé med aromatiska toner av vit persika, lichee och vita blommor. Smaken är aromatisk med en pigg syra i en lång och välbalanserd eftersmak som gör att du även kan dricka det till rätter av fisk, skaldjur och sallader. Lång eftersmak. 

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

I klassiska rosédistriktet Côteaux d’Aix-en-Provence finner vi Château Pigoudet. I regionen har man gjort vin sedan romarnas tid och Ch. Pigoudets ägor har sett i stort sett likadana ut sedan 1820. De senaste 25 åren har egendomen ägts av familjen Schmidt-Rabe och sköts idag av Sabine Rabe och hennes man, Hans-Ulrich. Med utsikt över Sainte-Victoiremassivet är Pigoudets ägor de nordligaste i regionen. De 40 hektaren vingårdar tornar upp sig på 400 meter över havet och det svala läget hjälper till att ge vinerna dess fräschör. Château Pigoudet odlar sina ägor enligt principen ”Lutte Raisonée” som innebär en hållbar vinodling där man ger tillbaka till naturen och tar tillvara på resurserna. Man favoriserar ekologiska preparat men är inte certifierade. I den nya källaren (invigd 2015) gör man såväl vita, röda och roséviner.

http://www.pigoudet.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du