Filtrera & anpassa

Viner gjorda på Cinsault

Cinsault är en vindruva som har sina rötter i södra Frankrike, men odlas numera över hela världen. Denna druva är känd för att skapa viner som är mjuka, fruktiga och lättdruckna. Dess lätthet och friskhet gör den till ett utmärkt val för varma ...

Läs mer om Cinsault
Dölj atlas

Mer om vin med Cinsault

Cinsault är en vindruva som har sina rötter i södra Frankrike, men odlas numera över hela världen. Denna druva är känd för att skapa viner som är mjuka, fruktiga och lättdruckna. Dess lätthet och friskhet gör den till ett utmärkt val för varma sommardagar.

Cinsault trivs i varmare klimat och är vanligtvis odlad i regioner som Sydafrika, Australien och Kalifornien. Denna druva är också vanligt förekommande i vinregioner runt om i Medelhavet, inklusive Frankrike, Italien, Spanien och Algeriet.

Tack vare dess mjuka smakprofil och lätthet är Cinsault en druva som passar utmärkt till mat som inte är för tung. Denna druva är en utmärkt följeslagare till grillad fisk och ljust kött som kyckling och kalkon. Dessutom fungerar den även väl med en mångfald av vegetariska rätter som sallader, grönsaksrätter och vegetarisk pizza.

Cinsault är också en av de druvor som ofta används som en del av blandviner och blandas med andra druvor som Grenache och Syrah för att skapa mer komplexa viner med djupare smaker.

Sammanfattningsvis är Cinsault en lättdrucken, fruktig och mjuk druva som odlas i varmare klimat runt om i världen. Den passar utmärkt till lättare maträtter som fisk, kyckling och vegetariska rätter. Dessutom används den ofta som en del av blandviner för att skapa mer komplexa smaker.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du