Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Piada Clos du Roy Sauternes 2010

Vad tyckte du?

Chateau Piada Clos du Roy Sauternes 2010

Frankrike, Sauternes, 750 ml, 13%

Clos du Roy från Château Piada är en blend på mestadels sauvignon blanc samt en del semillon. Vinet bjuder på de karaktäristiska och söta tonerna av fräsch citrusfrukt, marsipan, honung, lite mineral, mandel och friska krusbär. Eftersmaken är lång och krämig. Riktigt härlig och mycket prisvärd Saute ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Sauvignon Blanc, Sémillon

Smaknotering

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

VinAvisen
5 p/6 "Ett läckert, sött vitvin"

Finansbureauet
6 p/6 "Verkligen ett bra köp i årgång 2010"

Vinhulen
5 p/6 "Kanonvin"

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Clos du Roy från Château Piada är en blend på mestadels sauvignon blanc samt en del semillon. Vinet bjuder på de karaktäristiska och söta tonerna av fräsch citrusfrukt, marsipan, honung, lite mineral, mandel och friska krusbär. Eftersmaken är lång och krämig. Riktigt härlig och mycket prisvärd Sauternes!

Producenten

Château Piada är granne med Coutet och Doisy-Vedrines i Barsac där de mest eleganta och delikata Sauternesvinerna görs. Slottet är från 1217 och var en gång en del av sig själv Château d'Yquem. Under de senaste åren har slottets ägare höjt ambitionsnivån rejält, något som har märkts direkt på kvaliteten, och vinerna närmar sig mu på Cru Classé-nivå. I
www.chateau-piada.com/