Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Clef du Récit Sancerre Blanc 2020

La Clef du RécitSancerre Blanc 2020

Frankrike, Sancerre, 750 ml, 13%

En sancerre i klassisk stil som får sin karaktär mycket tack vare sin terroir som består av en blandning av kalksten som kallas "caillote" som ger den sin fräschör och fruktighet, och flinta som ger den dess kraft och mineralitet. 

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Stor, elegant och ursprungstypisk doft av krusbär, fläderblom, citrus och flinta. Smaken är torr och mycket frisk med en krispigt fruktig ton av det som doften visade upp vilket ligger kvar länge i smaken som då ackompanjeras med en fin miniralitet.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En sancerre i klassisk stil som får sin karaktär mycket tack vare sin terroir som består av en blandning av kalksten som kallas "caillote" som ger den sin fräschör och fruktighet, och flinta som ger den dess kraft och mineralitet. 

Producenten

Anthony Girard är en mycket energisk och älsvärd vinproducent som startade sin egen produktion 2012, då han hade avslutat sin utbildning på familjedomänen. Trogen sina rötter i Sancerre införskaffade han 8,5 högklassiga hektar i Récy, en by i de södra delarna av appellationen. Två tredjedelar av dessa består av ''cailloter'' (Sancerre-kalksten) som ger vinerna en härlig fräschör och fruktighet och den återstående tredjedelen växer i flintrika jordar som ger kraft och mineralitet.

 

Ledstjärnana i Anthonys viner är en stor, ren och aromatisk frukt i symbios med en välbalanserad syra vilket erhållls genom ett hårt arbete i vingården med att skydda sina druvor från angrepp för att kunna skörda druvor i full mognad. 

https://www.laclefdurecit.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du