Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Clef du Récit Mentou-Salon Blanc 2020

La Clef du Récit Mentou-Salon Blanc 2020

Frankrike, Sancerre, 750 ml, 13%

Menetou Salon är en av de utmärkta satelliterna inom Sancerre. Dessa vin är välstrukturerade med mogna krusbäraromar, stärkelsyror och flinty-smaker. Passionsfruktens dofter I sin ungdom är frukt som persika och aprikos helt enkelt läckra. Dessutom kommer kännare utan tvekan att uppskatta den blommi ···

Styckvis

199:-

/flaska
Låda (6 st)

199:-

/flaska, totalt 1 194:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2020

Druvor

Sauvignon Blanc

Smaknotering

Doften bjuder på välstrukturerade lätt mogna krusbäraromar, passionsfrukt och citrus. Det aromatiska frukt- och bärtemat kommer igen i smaken som visar upp en palett av krusbär, persika, passionsfrukt och aprikos och bjuder på en underbart läskande syra som rundas av med en finstämd miniralitet.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Sauvignon blanc gör sig utmärkt som aperitif, till lättare fisk- och skaldjursrätter samt till frisk getost.

Vinet

Menetou Salon är en av de utmärkta satelliterna inom Sancerre. Dessa vin är välstrukturerade med mogna krusbäraromar, stärkelsyror och flinty-smaker. Passionsfruktens dofter I sin ungdom är frukt som persika och aprikos helt enkelt läckra. Dessutom kommer kännare utan tvekan att uppskatta den blommiga och mineraliska touch som dessa nya viner har.

Producenten

Anthony Girard är en mycket energisk och älsvärd vinproducent som startade sin egen produktion 2012, då han hade avslutat sin utbildning på familjedomänen. Trogen sina rötter i Sancerre införskaffade han 8,5 högklassiga hektar i Récy, en by i de södra delarna av appellationen. Två tredjedelar av dessa består av ''cailloter'' (Sancerre-kalksten) som ger vinerna en härlig fräschör och fruktighet och den återstående tredjedelen växer i flintrika jordar som ger kraft och mineralitet.

 

Ledstjärnana i Anthonys viner är en stor, ren och aromatisk frukt i symbios med en välbalanserad syra vilket erhållls genom ett hårt arbete i vingården med att skydda sina druvor från angrepp för att kunna skörda druvor i full mognad. 

https://www.laclefdurecit.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du