Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Alain Brumont Château Bouscassé Connoisseur Trälåda - 2007, 2009 & 2010
Våra kunder tycker

Alain BrumontChâteau Bouscassé Connoisseur Trälåda - 2007, 2009 & 2010

Frankrike, Madiran, 750 ml, 13,5%

Lådan innehåller två flaskor vardera av Château Bouscassé 2007, 2009 och 2010   Vingårdarna är belägna i hjärtat av sydvästra Frankrike i byn Maumusson-Laguian, där en gång i tiden på familjeegendomen som Alain Brumont en gång föddes. Terroiren sträcker sig över 50 hektar ler- och kalkstensjordar ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Château Bouscassé 2007 (2 flaskor)

Frisk och balanserad. Vinet är komplext med aromer av blå frukt så som plommon och svarta vinbär, torkade blommor, lakrits, kakao och ceder. 

 

 

 

Château Bouscassé 2009 (2 flaskor)

Elegant och fruktig doft som avslöjar toner av röd frukt och björnbär kombinerat med inslag av blommor samt inslag av kryddor.

 

Smaken är fruktig, koncentrerad och välstrukturerad och erbjuder toner av svarta vinbär, hallon och jordgubbar som backas upp av inslag av kryddor och fina toner av lakrits vilket balanseras upp av lite gryniga tanniner.

 

 

 

Château Bouscassé 2010 (2 flaskor)

Koncentrerad doft tydliga aromer av svarta vinbär, björnbär och blå plommon tillsammans med nyanser av läder och fat.

 

Smaken är kraftfullt och generös men samtidigt mjuk med en närvarnade syra där de fryktiga tonerna som doften bjöd på samsas med inslag av choklad, exotiska kryddor och fat.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Lådan innehåller två flaskor vardera av Château Bouscassé 2007, 2009 och 2010

 

Vingårdarna är belägna i hjärtat av sydvästra Frankrike i byn Maumusson-Laguian, där en gång i tiden på familjeegendomen som Alain Brumont en gång föddes. Terroiren sträcker sig över 50 hektar ler- och kalkstensjordar och vinstockarna är 20 till 100 år gamla.

 

Samtliga viner från Alan Brumont har en markerad och balanserad syra vilket ger dem en bra energi och lång lagringspotential.

 

Vinifiering Vinet macereras i 3-6 veckor och jäser sedan i temperaturkontrollerade tankar i 28 grader. Vinet genomgår malolaktisk jäsning i ekfat. Därefter lagras vinet under 14 månader med sin jästfällning i fat varav 30-50% är av ny ek.

 

Passar till Kraftigare kötträtter, gärna vilt. En smörig sås, tillexempel bearnaise, gifter sig utmärkt med vinet.

Producenten

När Alain Brumont 1979 fick ärva familjens slott Château Bouscassé i franska delen av Baskien, var både distriktet Madiran och den lokala rödvinsdruvan Tannat okända för världens vinälskare. Idag är Alain Brumont ansedd som en av världens bästa vinmakare och hans fantastiska viner har tagit publiken med storm.

 

Han arbetade redan som 17-åring tillsammans med sin far på Château Bouscassé och drömde om att göra strålande viner av Tannat. 1980 gjorde han sina första viner på egen hand och året därpå köpte han den närliggande egendomen Château Montus. Resten är historia.

 

Genom att ge de lokala druvorna samma omsorg som etablerade vinmakare gjorde med mer namnkunniga druvor, skapade han strålande viner som kunde mäta sig med de allra största, vilket bevisades i fler blindprovningar.

 

Alain Brumont är en entusiastisk ambassadör för sin hembygd och reser världen över för att presentera sina viner och trakten de växer i. Han har genom åren köpt mer mark och idag omfattar Château Bouscassé 120 hektar där de äldsta vinstockarna är upp till 100 år gamla. Château Montus har 25 hektar vinmark i huvudsak planterad med Tannat.

 

Biologisk mångfald är ledstjärnan och man använder varken konstgödning eller bekämpningsmedel i vingårdarna. I stället har man satsat på att skapa ett naturligt ekosystem med hjälp av lokala raser av kor, får, grisar och höns, och med hjälp av jordförbättrande grödor som olika sorters bönor.

 

Med skickligt handlag har Alain Brumont lyckats tämja den tuffa druvan Tannat, och de röda vinerna från hans två egendomar har idag inte bara stor lagringspotential utan bjuder på verkliga vinupplevelser med sin komplexitet och sitt stora djup. Även de lokala vitvinsdruvorna Gros Manseng, Petit Manseng och Petit Courbu har Brumont med mästarhand höjt till absolut toppnivå.

https://www.brumont.fr/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du