Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Clos du Tue Boeuf Côteaux du Giennois Vin de France Rouge 2015

Vad tyckte du?

Clos du Tue Boeuf Côteaux du Giennois Vin de France Rouge 2015

Ekologisk

Frankrike, Loire, 750 ml, 13%

  Spännande projekt från hyllade naturvinsproducenten Clos du Tue Boeuf! Denna cuvée är ett mycket lyckat experiment och samarbete mellan Clos du Tue Boeuf’s Thierry Puzelat och hans kusin Mathieu Coste. Thierry har i detta fall använt sig av Mathieu’s druvor - 75% gamay och 25% pinot noir. Druvorn ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Pinot Noir, Gamay

Smaknotering

Ett mjukt, piggt och fräscht naturvin med närmast florala bäriga toner. Aromer av jordgubbar, hallon, röda vinbär och örter levererar en seriös ”juicighet” med fina men välsittande tanniner och en mycket lång, fruktdriven eftersmak.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
1 g/l

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"För naturvinsvågen är nog Clos du Tue Boeuf är nog en av de allra viktigaste."

Winefinder
Dina Viner
92++ p "Inslag av körsbär, tranbär, lingon, granatäpple, te, mineraler, röd citrus, balsamvinäger, mineraler och fat."

"Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av körsbär, tranbär, lingon, granatäpple, te, mineraler, röd citrus, balsamvinäger, mineraler och fat. Drick 18-25."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Spännande projekt från hyllade naturvinsproducenten Clos du Tue Boeuf! Denna cuvée är ett mycket lyckat experiment och samarbete mellan Clos du Tue Boeuf’s Thierry Puzelat och hans kusin Mathieu Coste. Thierry har i detta fall använt sig av Mathieu’s druvor - 75% gamay och 25% pinot noir. Druvorna jästes som hela klasar i 500-liters fat - dessa fat kördes från Mathieu’s ägor till Therrys vineri i Montille där de låg i 16 månader innan buteljering. Resultatet är ett mycket klunkbart vin som serveras bäst vid 16 grader - en riktig charmör och ett måste för oss naturvinsälskare!

Producenten

Vissa producenter har varit drivande när det kommer till naturvinsvågen och att sätta dem på kartan - Clos du Tue Boeuf är nog en av de allra viktigaste. Och man är inga nykomlingar; vingården har varit känd sedan medeltiden då den främst användes som offerplats. Den 6 hektar lilla inhägnade vingården (därav namnet ”Clos”) har tillhört familjen Puzelat sedan 1400-talet. Thierry och Jean-Marie Puzelat tog över gården efter sin far 1994. Fram till 70-talet hade gården främst använts för att odla grödor och sparris och vin som såldes på bulk. Fadern ändrade detta genom att skifta fokus till vinerna och att buteljera dem på egendomen. När bröderna tog över i mitten av 90-talet tog de det ett steg längre och övergick till naturlig vinmakning - vingården certifierades ekologisk 1996. Idag gör de 13 olika viner från sina 4 hektar i Cheverny och 4 hektar i Touraine. Thierry, som är den mest kända och utåtriktade av de båda bröderna var tidigt med och grundade L’Association des Vins Naturels som var en av de första rörelserna i naturvinsrevolutionen. Han drev också under lång tid den parallella egendomen Puzelat-Bonhomme tillsammans Pierre-Olivier Bonhomme. Sedan 2014 fokuserar han emellertid helhjärtat på Clos du Tre Boeuf (med små sidoprojekt som vingårdsplantering i Georgien, två vinbarer i Orléans och undervisning). En klassisk egendom och ett måste för oss som älskar naturviner!


http://www.puzelat.com/home-page/