Filtrera & anpassa

Viner från Clos du Tue Boeuf

Vissa producenter har varit drivande när det kommer till naturvinsvågen och att sätta dem på kartan - Clos du Tue Boeuf är nog en av de allra viktigaste. Och man är inga nykomlingar vingården har varit känd sedan medeltiden då den främst användes som ...

Läs mer om Clos du Tue Boeuf

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Clos du Tue Boeuf

Vissa producenter har varit drivande när det kommer till naturvinsvågen och att sätta dem på kartan - Clos du Tue Boeuf är nog en av de allra viktigaste. Och man är inga nykomlingar; vingården har varit känd sedan medeltiden då den främst användes som offerplats. Den 6 hektar lilla inhägnade vingården (därav namnet ”Clos”) har tillhört familjen Puzelat sedan 1400-talet. Thierry och Jean-Marie Puzelat tog över gården efter sin far 1994. Fram till 70-talet hade gården främst använts för att odla grödor och sparris och vin som såldes på bulk. Fadern ändrade detta genom att skifta fokus till vinerna och att buteljera dem på egendomen. När bröderna tog över i mitten av 90-talet tog de det ett steg längre och övergick till naturlig vinmakning - vingården certifierades ekologisk 1996. Idag gör de 13 olika viner från sina 4 hektar i Cheverny och 4 hektar i Touraine. Thierry, som är den mest kända och utåtriktade av de båda bröderna var tidigt med och grundade L’Association des Vins Naturels som var en av de första rörelserna i naturvinsrevolutionen. Han drev också under lång tid den parallella egendomen Puzelat-Bonhomme tillsammans Pierre-Olivier Bonhomme. Sedan 2014 fokuserar han emellertid helhjärtat på Clos du Tre Boeuf (med små sidoprojekt som vingårdsplantering i Georgien, två vinbarer i Orléans och undervisning). En klassisk egendom och ett måste för oss som älskar naturviner!


Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du