Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Chatelain Pouilly Fume Harmonie 2022

Domaine ChatelainPouilly Fume Harmonie 2022

Frankrike, Loire, 750 ml, 13%

Domaine Chatelain plockar sin frukt från sex olika växtplatser med olika typ av jordmån. Tracy-sur-Loire, Pouilly-sur-Loire, Mesves-sur-Loire, Saint-Andelain, Saint-Laurent l´Abbaye samt Saint-Martin-sur-Nohain. Druvorna till detta vin från vinstockar med en ålder av 30 – 40 år. Efter plockningen ha···

Styckvis

279 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 674 kr

Årgång

2022

Smaknotering

Fräsch och fruktig doft med toner av citrus, stenfrukter, gröna örter, fläder och krusbär. Smaken är frisk och fruktig med en fin fräschör som balanserar fruktkaraktären.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Familjen Chatelain har producerat vin i Loiredalen sedan 1630. André Chatelain som dog 2005 var mannen som var först ut i hela Pouilly-Sur-Loire med att exportera sina viner och satte appellationen på den internationella kartan för förstklassiga viner. Idag är det den 12e generationen som driver denna vingård som är på 30 hektar och uteslutande är fokuserad på Sauvignon Blanc.

http://www.domaine-chatelain.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du