Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Marchand-Tawse Nuits-St-Georges 1er Cru Les Corvees Pagets 2021

Marchand-TawseNuits-St-Georges 1er Cru Les Corvees Pagets 2021

Frankrike, Cote de Nuits, 750 ml, 13,5%

Druvorna till detta vin kommer från ett vingårdsläge som ligger på mittensluttningen strax nordväst om Premeaux by i på 250 m höjd på en tunn jordmån av stenig jord med sand och lera över kalksten. Druvorna är helt avstjälkades och musten har fått 7 dagars kallmaceration innan jäsning med två daglig···

Styckvis

1 095 kr

/flaska
Låda (6 st)

6 570 kr

Årgång

2021

Smaknotering

Doften är fint koncentrerad med toner av röda bär som hallon och jordgubbar och med en lätt blommig underton. Smaken är expressiv med samma röda bär-toner, fasta tanniner och en lite salt mineralig avslutning. Lång härlig eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Marchand-Tawse är producentens negociantverksamhet där man köper också in druvor från andra odlare. 

Berättelsen om Maison Marchand-Tawse i Bourgogne börjar med berättelsen om Pascal Marchand, den fransk-kanadensiska underbarnet som 1985, 22 år gammal, tog tyglarna på Clos des Epeneaux i Pommard. Han blev en sensation över en natt, och i den processen också en av de som definierade det moderna Bourgogne.
Under de följande åren tog Pascal Clos des Epeneaux från relativ okändhet till en internationellt framträdande plats. Han blev en del av den inre kretsen av en ny generation Bourgogne-producenter som tog vinproduktionen tillbaka till vinstockarna. Gruppen delade idéer, var villiga att experimentera och jobbade med, inte mot, naturen. Insikten att utan bra druvor finns inga bra viner och att bra druvor kommer från friska vingårdar ledde dem till ekologisk produktion.


På 1990-talet kontaktades Pascal av Jean-Charles Boisset, ättling till familjen som kontrollerar den tredje största franska vingruppen, som ville skapa en ny domän som skulle vara skyltfönstret för familjens andra företag. Från årgång 1999 lanserades Domaine de la Vougeraie under Pascal’s ledning och med ansvar över 90 tunnland Bourgogne vingårdar, från enkla regionala appellationer till Grand Crus. Det var den största enskilda domänskapelsen i Bourgogne sedan slutet av andra världskriget. Och det blev snart en referens för modern Bourgogne-produktion. Pascal tog hela domänen in i ekologiskt jordbruk, och med ett biodynamiskt förhållningssätt. Det var revolutionerande.


Under de sju år han var där deltog Pascal även i utvecklingen av flera andra projekt i Boisset-gruppen utanför Bourgogne och utomlands. Samtidigt arbetade han som konsult för vingårdar runt om i världen, och blev därför en av de mest kända "flygande vinmakarna" från Bourgogne .Han lämnade Boisset-gruppen 2006 och började samarbeta med en annan fransk-kanadensare, finansmannen Moray Tawse från Tawse Winery i Niagara, en av Kanadas mest erkända vingårdar. Det samarbetet gav 2011 upphov till det vi idag känner som Maison Marchand-Tawse.


Domaine Marchand-Tawse viner är i första hand gjorda på druvor från producentens egna egendomar men man köper också in druvor från andra odlare. Inställningen är biodynamisk, även om egendomen inte är certifierad, med biodynamiska principer i vingården, handskörd, naturlig jäst, jäsning i öppna jäskar och långa macerationstider. Vinerna lagras på ekfat, 10-100 procent nya beroende på vin och årgång. Man använder inte klarning och filtrerar sällan sina viner.

http://www.marchand-tawse.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du