Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Michel Gassier Nostre Pais Blanc 2018

Vad tyckte du?

Michel Gassier Nostre Pais Blanc 2018

Ekologisk

Frankrike, Costières de Nîmes, 750 ml, 14%

Nostre Païs kommer från en av de ledande producenterna i Costières de Nîmes - som är ett av de distrikt i Rhône som på allvar räknas som "up-and-coming". Fram till 2004 tillhörde området Languedoc-Roussillon men odlarna tyckte själva, med rätta, att området smakmässigt och kulturellt tillhörde Rhône ···

Styckvis

199:-

/flaskaOrd. pris 229:-
Låda (6 st)

199:-

/flaska, totalt 1 194:- Ord. pris 1 374:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2018

Druvor

Roussanne, Bourboulenc, Viognier, Grenache Blanc, Clairette

Smaknotering

Generös, floral och fruktig doft med toner av vita blommor och citrusfrukter, färska örter, och mineral. Smaken är fruktig och en lång och nyanserad eftersmak.

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
30 minuter

Så tycker experterna

WineAdvocate
91 p "its got mandarin and melon notes on the nose, a medium to full-bodied feel on the palate and a zesty-briny finish that picks up hints of anise."

The 2018 Costieres de Nimes Blanc Nostre Pais is a blend of 45% Grenache Blanc, 20% each Roussanne and Clairette, 10% Viognier and 5% Bourboulenc. It's half barrel-fermented in older oak (the other half goes into stainless steel), but it doesn't show any real woodiness. Instead, it's got mandarin and melon notes on the nose, a medium to full-bodied feel on the palate and a zesty-briny finish that picks up hints of anise.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

A "perfect match" – FLÄSKFÄRSBURGARE SMAKSATT MED DRAGON, DIJONSENAP & SVART VITLÖK

Antal portioner: 6

Ingredienser

900 gram fläskfärs

2 msk färsk dragon

1,5-2 msk grovkornig dijonsenap

2 klyftor svart vitlök

Smör

Olivolja

salt & peppar

Ölbrässerad lök:

2 stora gula lökar

1 msk smör

2 tsk farinsocker

2 dl öl, gärna mörk

Salt

Svartpeppar

Gräslöksmajonäs:

1 äggula

1 tsk senap1-2 tsk vinäger

1,5 dl rapsolja

0,5 dl gräslök

0,5 citron (saften)

Salt & peppar

Tillagning

Finhacka dragon. Mosa vitlöken med en gaffel till en puré (den är så kladdig så det är svårt att hacka den fint) blanda med färsen. Tillsätt senap samt salt & svartpeppar. Stek en liten bit & provsmaka. Det behövs inget bindemedel pga att senapen gör att det håller ihop. Låt färsen stå i kylen under tiden du gör det andra. Stek gylenbruna i smör & olivolja, låt gå färdigt i ugnen på 120 grader till innertempen är 67 grader, eller grilla den på kol- eller gasolgrillen. Låt sedan burgaren vila i ca 10-15 minuter.

Skär löken i halvmånar, svetta den i smör i en stekpanna. Salta, peppra & sockra. Slå på ölen & låt små puttra i ca 10-15 minuter.

Ställ bunken på en våt handduk så den står still & stadigt. Lägg i äggulan, senap & vinägern. Tillsätt olja lite i taget, vispa hela tiden. Smaka av med salt, peppar & citron. Avsluta med finhackad gräslök.

Recept och bild: Mat & Vänner

Vinet

Nostre Païs kommer från en av de ledande producenterna i Costières de Nîmes - som är ett av de distrikt i Rhône som på allvar räknas som "up-and-coming". Fram till 2004 tillhörde området Languedoc-Roussillon men odlarna tyckte själva, med rätta, att området smakmässigt och kulturellt tillhörde Rhône och nu räknas Costières de Nîmes som Rhônes sydligaste utpost. Michel Gassiers Nostre Païs görs på en blandning av 60 % Grenache, 20 % Clairette, 15 % Rousanne og 5 % Viognier. Druvorna kommer från gamla stockar som vuxit på steniga sandiga lössjordar som har ett inslag av kalksten och som ger naturligt låga skördeuttag. Egendomen odlar alla sina druvor ekologiskt och i källaren gäller principen "less is more". Bland annat är Michel mycket sparsam när det gäller användandet av svaveldioxid vin framställningen av sina viner.

Producenten

Michel Gassier är en av de mest talangfyllda vinmakarna i Rhônedalens sydligaste distrikt Costières de Nîmes. Ett distrikt som verkligen är på gång i vinvärlden.

Han och hans fru är fjärde generationen vinmakare på Château de Nages och har tillgång till en mängd vingårdar med gamla stockar av grenache, syrah, moruvédre, carignan och cinsault. Druvor som växer på magra steniga och kalkrika jordar. Och i ett varmt klimat som mildras av Medelhavets svalkande vindar. 

All odling sker ekologiskt och med miljön och arvet i åtanke. Eller som man uttrycker det: “We do not inherit the Earth from our ancestors; we borrow it from our children.”

Vinerna är fokuserade och gjorda med så lite handpåläggning som möjligt - bland annat jobbar man aktivt med att hålla nere mängden svaveldioxid vid framställningen. Vinerna brukar också få mycket höga poäng av några av världens ledande vinskribenter. 

http://www.michelgassier.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du