Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Michel Gassier Liberty Blanc 2016

Vad tyckte du?

Michel Gassier Liberty Blanc 2016

Ekologisk

Frankrike, Costières de Nîmes, 750 ml, 14%

Costières de Nîmes ligger nere i västra Rhône. Appellationen tillhörde tidigare Languedoc men tillhör numera Rhône eftersom dess viner påminner mer om dessa i stilen. Vinerna är ekologiskt certifierade av Bureau Veritas. Druvorna skördas vid optimal mognad och genomgår 100% avstjälkning. Vinerna ska ···

Styckvis

189:-

/flaska
Låda (6 st)

189:-

/flaska, totalt 1 134:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2016

Druvor

Roussanne, Colombard, Grenache Blanc

Smaknotering

Fruktdriven och blommig doft med toner av persika, aprikos, vita blommor, färska örter, mandarin och lite krita. Fyllig och fruktig i munnen, med en fräsch eftersmak.

Drickes
2018-2019
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
89 p "Imponerande!"

Michel Gassier lyckas verkligen visa upp Costières de Nîmes från sin absolut bästa sida, även i de lägre prisklasserna. Vi får den generösa frukten kombinerat med en lätt blommig fräschör. Det är ärligt, örtitgt, flörtigt och balanserat. 

Winefinder

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Costières de Nîmes ligger nere i västra Rhône. Appellationen tillhörde tidigare Languedoc men tillhör numera Rhône eftersom dess viner påminner mer om dessa i stilen. Vinerna är ekologiskt certifierade av Bureau Veritas. Druvorna skördas vid optimal mognad och genomgår 100% avstjälkning. Vinerna skalmacereras i 12 timmar utan kontakt med syre och jäses med enbart naturlig jäst. För att behålla sin aromatiska fruktighet har vinet har inte kommit i närheten av ekfat, men fick ligga 3 månader på jästfällning för att få ytterligare komplexitet. 

Producenten

Michel Gassier är en av de mest talangfyllda vinmakarna i Rhônedalens sydligaste distrikt Costières de Nîmes. Ett distrikt som verkligen är på gång i vinvärlden.

Han och hans fru är fjärde generationen vinmakare på Château de Nages och har tillgång till en mängd vingårdar med gamla stockar av grenache, syrah, moruvédre, carignan och cinsault. Druvor som växer på magra steniga och kalkrika jordar. Och i ett varmt klimat som mildras av Medelhavets svalkande vindar. 

All odling sker ekologiskt och med miljön och arvet i åtanke. Eller som man uttrycker det: “We do not inherit the Earth from our ancestors; we borrow it from our children.”

Vinerna är fokuserade och gjorda med så lite handpåläggning som möjligt - bland annat jobbar man aktivt med att hålla nere mängden svaveldioxid vid framställningen. Vinerna brukar också få mycket höga poäng av några av världens ledande vinskribenter. 

http://www.michelgassier.com/