Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Bernollin Montagny 1er Cru - Les Chaniots 2017
Våra kunder tycker

Domaine BernollinMontagny 1er Cru - Les Chaniots 2017

Frankrike, Montagny, 750 ml, 13%

"Les Chaniots" är en första cru och omfattar 10,7 ha, varav Domaine Albert Sounit äger 1,72 ha. ”Les Chaniots” vetter mot öster och har en relativt brant sluttning. I den norra delen av vingården möter kalkstenbädden nästan ytan med endast en mycket grunt lerigt matjordslager på toppen. I den södra ···

Styckvis

399 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 394 kr

Årgång

2017

Smaknotering

Doften är djup, komplex och mycket intensiv med tydliga toner av nektarin, persika och aprikos. Smaken är kraftfull med en fyllig och sammetslen konsistens. Syrligheten är mycket krispig och och eftersmaken lång där en läcker miniralitet framträder.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-11ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Domaine Bernollin ägs av Bourgogne-huset Maison Albert Sounit och består av 14 hektar vingårdar i Montagny och Rully. Maison Albert Sounit tog över domänen 2005 och sedan dess har produktionen omorganiserats med respekt för miljö och omgivning. Idag sker produktionen enligt de regler som omfattas av Agriculture Raisonée och endast naturliga och ekologiska gödningsmedel används.

 

Maison Albert Sounit köper druvor från flera appellationer i Côte Chalonnaise. Dessa druvor skördas så långt som möjligt av Domaine Bernollins skördeteam och alla druvorna vinifieras på Domaine Bernollin enligt samma filosofi som Domaine Bernollins egna druvor. Alla druvor för Crémant de Bourgogne samt druvorna för vita och röda stilla viner skördas för hand. Under jäsningen används druvornas naturliga jäst och buteljeringen av husets vita och röda stilla viner sker utan filtrering.

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du