Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Gosset Excellence Brut

Vad tyckte du?

Gosset Excellence Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Champagnehuset Gosset är den äldsta vinproducenten i Champagne (Ruinart är det äldsta renodlade Champagnehuset). Det etablerades redan 1584, av Pierre Gosset, och kom på allvar igång med produktionen under 1700-talet. Idag är man odiskutabelt en av de bästa i regionen och egendomen har blivit känd f ···

Styckvis

353:-

/flaskaOrd. pris 393:-
Låda (6 st)

353:-

/flaska, totalt 2 118:- Ord. pris 2 358:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Druvor

Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Komplex doft av gröna äpplen, citrusskal, krita, stenfrukt, mandel, lemon curd och kex. Smaken är mycket frisk och stram med fint integrerade bubblor och krämig struktur. Lång, nyanserad och fräsch eftersmak.

Drickes
2017-2020
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
92 p "Refined and creamy, with delicate acidity... Very elegant."

Refined and creamy, with delicate acidity that finds fine balance with the layers of poached apple and pear, lemon cake, ground ginger, smoke and almond cream flavors. Very elegant. Drink now through 2020.

WineEnthusiast
90 p "Tense and crisp, this is a balanced food-friendly Champagne. "

Tense and crisp, this is a balanced food-friendly Champagne. It is dry, and its apple- and citrus-like acidity has rounded out with some bottle age. The acidity cuts right through to give the wine a great lift of freshness on the finish.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Champagnehuset Gosset är den äldsta vinproducenten i Champagne (Ruinart är det äldsta renodlade Champagnehuset). Det etablerades redan 1584, av Pierre Gosset, och kom på allvar igång med produktionen under 1700-talet. Idag är man odiskutabelt en av de bästa i regionen och egendomen har blivit känd för sina rika men otroligt friska och fräscha viner och är lite av champagneälskarens champagne. Brut Excellens är deras imponerande instegschampagne. Vinet genomgår malolaktisk jäsning (när äppelsyra omvandlas till mjölksyra vilket gör vinet lite mjukare och rundare) och vinet får ligga minst 30 månader på jästfällningen, vilket är dubbelt så lång tid som appellationen kräver. Dosage: 11 gram per liter.

Producenten

Gosset är det äldsta nu existerande producenten i Champagne och ett av de absolut bästa. Historien går tillbaka åtminstone till 1584 i Vallée de la Marne när borgmästaren i byn Aÿ, Pierre Gosset, började sälja vanligt (stilla) vin. I över 400 år tillörde egendomen sedan familjen Gosset innan Renaud-Cointreau tog över 1994.

Sedan 2009 har man helt nya källare inne i Epernay och de nya ägarna har fortsatt att utveckla firman. Källarmästaren är dock densamme sedan 30 år tillbaka, Jean-Pierre Mareigner, vilket bidragit till en kontinuitet. Men det betyder inte att vinerna inte utvecklats under dessa tre decennier. 

Förr jästes i princip allt vin på ekfat vilket gav breda och rostade viner. Idag används ekfaten mer sparsamt och vinerna har mer nerv och fräschör. Inget av vinerna genomgår dock malolaktisk jäsning vilket ökar på det pigga och nerviga intrycket. Men Gossets champagner är fortfarande vinösa och kraftiga viner med mycket smak och struktur. Och ofta med en hög procent chardonnay vilket ger en rund smörig känsla åt cuvéerna.

Vinerna lagras länge i Gossets källare och degorgeras (utskjutning av jästfällning plus upptoppning med liquer de dosage/d'expedition) precis innan de släpps på marknaden. 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.champagne-gosset.com/eng