Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Filtrera & anpassa

Viner från Gosset

Gosset är det äldsta nu existerande producenten i Champagne och ett av de absolut bästa. Historien går tillbaka åtminstone till 1584 i Vallée de la Marne när borgmästaren i byn A, Pierre Gosset, började sälja vanligt stilla vin. I över 400 år ...

Läs mer om Gosset
Det finns fler viner i Premium!

Här hittar du de bästa vinerna från de bästa producentera.

Hämta Premiumviner
Dölj atlas

Mer om viner från Gosset

Gosset är det äldsta nu existerande producenten i Champagne och ett av de absolut bästa. Historien går tillbaka åtminstone till 1584 i Vallée de la Marne när borgmästaren i byn Aÿ, Pierre Gosset, började sälja vanligt (stilla) vin. I över 400 år tillörde egendomen sedan familjen Gosset innan Renaud-Cointreau tog över 1994.

Sedan 2009 har man helt nya källare inne i Epernay och de nya ägarna har fortsatt att utveckla firman. Källarmästaren är dock densamme sedan 30 år tillbaka, Jean-Pierre Mareigner, vilket bidragit till en kontinuitet. Men det betyder inte att vinerna inte utvecklats under dessa tre decennier. 

Förr jästes i princip allt vin på ekfat vilket gav breda och rostade viner. Idag används ekfaten mer sparsamt och vinerna har mer nerv och fräschör. Inget av vinerna genomgår dock malolaktisk jäsning vilket ökar på det pigga och nerviga intrycket. Men Gossets champagner är fortfarande vinösa och kraftiga viner med mycket smak och struktur. Och ofta med en hög procent chardonnay vilket ger en rund smörig känsla åt cuvéerna.

Vinerna lagras länge i Gossets källare och degorgeras (utskjutning av jästfällning plus upptoppning med liquer de dosage/d'expedition) precis innan de släpps på marknaden.